ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Η μουσική του λόγου»

η-μουσική-του-λόγου-806994

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει πέντε μοναδικές ταινίες μικρού μήκους στο 3ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει το 3ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ με τίτλο «Η μουσική του λόγου», σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Κουμεντάκη, το οποίο απαρτίζεται από πέντε ιδιαίτερες ιστορίες μικρού μήκους. Οι προβολές των βίντεο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιούνται από αύριο Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου και θα παραμείνουν διαθέσιμες για το κοινό για 30 μέρες μετά την πρεμιέρα τους.

Οι προβολές θα πραγματοποιούνται από το nationalopera.gr και μέσω των σελίδων της ΕΛΣ σε Facebook και YouTube, καθώς και από τον ιστότοπο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού digitalculture.gov.gr. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος www.SNF.org για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της ΕΛΣ.

Οι πέντε ταινίες μικρού μήκους που θα προβληθούν στο πλαίσιο του 3ου Διαδικτυακού Φεστιβάλ της ΕΛΣ συνδυάζουν την τέχνη της εικόνας με τη δύναμη της μουσικής και του αφηγηματικού λόγου μέσα από νέες αναγνώσεις μουσικών έργων. Το όνειρο και η φαντασίωση της «Εξαϋλωμένης νύχτας» του Αρνολντ Σαίνμπεργκ συναντούν τις εξομολογήσεις ανθρώπων σε εγκαταλελειμμένα κτίρια στην υπνωτική σύνθεση «Mich nicht» του Νίκου Ιωακείμ και τις αναμνήσεις της γυναίκας με τα μαύρα στο μονόδραμα «Η κυρία του σεληνόφωτος» του Γιώργου Σισιλιάνου. Το «νανούρισμα» του Ταρκουίνιο Μέρουλα που ψελλίζεται από διαφορετικές μητέρες στη σύγχρονη Αθήνα μπλέκεται με τις «Μουσικές ΚαλημέρΕΛΣ» που το λυρικό τραγούδι κυριεύει πρωινό τηλεοπτικό μαγκαζίνο. Με τα έργα, το Φεστιβάλ αποκαλύπτει ευφάνταστους τρόπους όπου η μουσική και ο λόγος αποκτούν άλλη υπόσταση μέσω της εικόνας, προτείνοντας νέες οπερατικές φιλμικές εμπειρίες με έμπνευση, χιούμορ και μια ειλικρινή διάθεση αυτοσαρκασμού. Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ υπογράφει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ Γιώργος Κουμεντάκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου