ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ο γύρος του κόσμου με 80 βιβλία»

ο-γύρος-του-κόσμου-με-80-βιβλία-806986

Η νεανική σειρά, που δημιούργησε το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, δωρεάν από το ERTFLIX

Τα επεισόδια της νεανικής σειράς «Ο γύρος του κόσμου με 80 βιβλία», που δημιούργησε το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, παρουσιάζονται εκ νέου από το ERTFLIX, τη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ. Οι χρήστες της πλατφόρμας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ξανά όλα τα επεισόδια της σειράς, που γοήτευσε μικρούς και μεγάλους.

Η εκπομπή απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους. Το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, παρ’ ότι επενδύει διαχρονικά στις νέες τεχνολογίες και την απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων, θεωρεί ότι η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας στα παιδιά και τους νέους είναι επίσης απαραίτητη αντίστοιχη δεξιότητα. Ετσι, κάθε επεισόδιο βοηθά τα παιδιά να γνωρίσουν τον κόσμο μέσα από βιβλία. Στα πρώτα χιλιόμετρα του ταξιδιού, σαν όχημα είναι κάποια βιβλία που η αφήγησή τους οδηγεί να γνωρίσουν οι τηλεθεατές τόπους και ανθρώπους πέρα από την Ελλάδα. Στις επιλογές υπάρχουν πολλά κλασικά βιβλία που έχουν διαβαστεί από γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, δασκάλους και μπορούν να συζητηθούν στην οικογένεια, στις παρέες, στο σχολείο.

Η εκπομπή τραγουδά, χορεύει, κινείται ασταμάτητα ανάμεσα στην υπόθεση του βιβλίου και στην πληροφορία για τόπους, συγγραφείς, εκδόσεις και εικονογραφήσεις. Κινείται ανάμεσα στην ιστορία που αφηγείται το βιβλίο, στο φανταστικό και στο αληθινό, στα σκηνικά ευρήματα και σε ιδιότυπους διαγωνισμούς που ανοίγουν δρόμους για νέες περιπέτειες και εξερευνήσεις.

Το βιβλίο του Ιουλίου Βερν «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον τίτλο της εκπομπής και είναι το θέμα του πρώτου επεισοδίου. Στη συνέχεια, παρουσιάζονται και άλλα κλασικά βιβλία, όπως «Δον Κιχώτης», «Τομ Σόγιερ», «Μόγλης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου