ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σκηνές κινηματογραφικού ταξιδιού

σκηνές-κινηματογραφικού-ταξιδιού-80355

Η ηθοποιός Κατερίνα Αντωνακάκη συνομίλησε με το κοινό για τη «Μικρά Αγγλία»

Με τη Βολιώτισσα ηθοποιό Κατερίνα Αντωνακάκη είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουνοι κινηματογραφόφιλοι του Βόλου, με θέμα την πολυσυζητημένη ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Μικρά Αγγλία».

Η γνωστή ηθοποιός, η οποία συμμετείχε στην παραπάνω ταινία, μίλησε για το «υπέροχο κινηματογραφικό ταξίδι» που πραγματοποίησε, με οδηγό την σκηνοθετική έμπνευση του Παντελή Βούλγαρη.

Στην επιτυχημένη και πρωτότυπη, ομολογουμένως, εκδήλωση, όπου συμμετείχαν οι φίλοι και τα μέλη του Τοπικού Τμήματος Βόλου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, το Σπίτι της Οδηγού γέμισε από δυνατές αφηγηματικές εικόνες και έντονο συναίσθημα.

Η ομιλήτρια αναφέρθηκε στη διαδικασία των γυρισμάτων, το υπέροχο τοπίο που πλαισίωσε την κινηματογραφική δράση και υπογράμμισε παράλληλα την ιδιαίτερη σημασία που έχει για έναν ηθοποιό η συνεργασία με ένα σκηνοθέτη του βεληνεκούς του Παντελή Βούλγαρη, με τον οποίο είχε συνεργαστεί και κατά το παρελθόν, στα «Πέτρινα χρόνια» το 1985.

Υπενθυμίζεται ότι η ταινία «Μικρά Αγγλία», είναι υποψήφια για το Οσκαρ 2015 καλύτερης ξένης ταινίας, έχει ήδη προβληθεί στο Βόλο αποσπώντας όπως και όπου προβλήθηκε τα καλύτερα σχόλια. Τον περασμένο Απρίλιο η ταινία απέσπασε έξι Βραβεία από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου με σημαντικότερο αυτό της καλύτερης ταινίας. Βραβεύτηκε επίσης για τα σκηνικά, τα κοστούμια, τη φωτογραφία, τον ήχο και το μακιγιάζ. Δύο μήνες αργότερα το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ της Σαγκάης επιφύλασσε για την ταινία του Παντελή Βούλγαρη τριπλή βράβευση: καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και γυναικείας ερμηνείας για την πρωταγωνίστρια Πηνελόπη Τσιλίκα (στο ρόλο της Ορσας).

Η ταινία προβλήθηκε με ανάλογη επιτυχία στο Βόλο, ενώ όλοι, κοινό και κριτικοί, κάνουν λόγο για «μια αριστουργηματική ταινία, που αποτελεί σταθμό στο νεότερο κινηματογράφο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου