ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Τραγικά χαρούμενες γυναίκες»

τραγικά-χαρούμενες-γυναίκες-8037

«Τραγικά χαρούμενες γυναίκες» τιτλοφορείται η μουσική παράσταση που θα ανέβει σήμερα στις 21.00 στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής με την υποστήριξη της διεύθυνσης πολιτισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Πρόκειται για μια μουσική παράσταση με θεατρικά στοιχεία, σε μια πρωτότυπη μείξη τραγουδιών και κειμένων. Η Ερρικα Πατρικίου ερμηνεύει γνωστές δημιουργίες πάνω στην σκηνή, σε ένα πολυθέαμα, που συγκεντρώνει λόγο, μουσική και ποίηση. Πιάνο παίζει ο Ηλίας Χατζόγλου, ακορντεόν η Μερόπη Βλαχογιάννη, στα φωνητικά συνοδεύει η Ράνια Μπαλλή και τα κείμενα έγραψε η Ευθυμία Γάτου. Την θεατρική επιμέλεια και την σκηνοθεσία υπογράφει η Έρρικα Πατρικίου, ενδυματολόγος είναι η Μάγδα Καλέμη και οι φωτογραφίες ανήκουν στην Πέρσα Λεφάκη.

H ερμηνεύτρια Έρρικα Πατρικίου, με τη συνοδεία στο πιάνο του Ηλία Χατζόγλου και τη Μερόπη Βλαχογιάννη στο ακορντεόν, επιμελούνται και παρουσιάζουν μουσικές παραστάσεις, αφιερωματικούς κύκλους στους σημαντικούς Έλληνες συνθέτες, ποιητές και στιχουργούς. Επίσης, στη μουσική τους διαδρομή, παρουσιάζουν μουσικές παραστάσεις για παιδιά, καθώς και μουσικά προγράμματα “εφ’ όλης της ύλης” ένα αμάλγαμα του έντεχνου και λαϊκού ελληνικού τραγουδιού μέσα στην πορεία του χρόνου, καλλιτεχνικό δημιούργημα των πιο αξιόλογων συνθετών και τραγουδοποιών.

Οι αξιόλογοι Βολιώτες καλλιτέχνες έχουν μετακληθεί να παρουσιάσουν το μουσικό έργο τους σε Μουσικές Σκηνές της Αθήνας, σε εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου και του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, καθώς και στο πλαίσιο καλοκαιρινών εκδηλώσεων στο Πήλιο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Σημαντικές στιγμές είναι η εμφάνιση στο ιστορικό Jazz Club «Half Note» της Αθήνας, στο BackStage του Θεάτρου Badminton της Αθήνας, στον Πολυχώρο του Θεάτρου «Xυτήριο» στην Αθήνα. Σημαντική στιγμή είναι επίσης η παιδική παράσταση με τίτλο «Εδώ Λιλιπούπολη» που παρουσιάστηκε στις 26 Δεκεμβρίου στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής.

Στο μεταξύ, προγραμματίζεται νέα εμφάνιση στις 17 Μαρτίου στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο» στην Αθήνα, όπου «Η Έρρικα Πατρικίου θα ερμηνεύσει Μάνο Χατζιδάκι». Όπως σημειώνει η ίδια «κάθε τραγούδι, ένα ταξίδι, μια ιστορία, συμπυκνωμένο θεατρικό έργο με κινηματογραφικά δουλεμένη λεπτή μουσική τεχνική. Εισιτήριο η ευφάνταστη εισαγωγή, τα μελωδικά κουπλέ ξεναγοί στις κουκέτες του ονειρικού κρουαζιερόπλοιου, απογείωση μ’ ένα δυνατό ρεφρέν». Χορηγός επικοινωνίας της αποψινής παράστασης στην Παλιά Ηλεκτρική είναι η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ. Χορηγοί της παράστασης είναι : «Προμηθέας» Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βόλου, φροντιστήριο «Βιογονία», φιλολογικό φροντιστήριο «Επίκουρος», «Μικρός βοριάς» restaurant-café στην Πορταριά, «Λυχνάρι-Μουσικός κήπος» στην Αγριά, Χρήστος Παναγούλας hair styling στην οδό Γκλαβάνη 27 και SPL Salahas-ηχητικές εγκαταστάσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου