ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Γη της Ιωνίας»

γη-της-ιωνίας-803270

Ξεχωριστή μουσική στιγμή για τον Ανδρέα Κατσιγιάννη και την Εστουδιαντίνα

«Γη της Ιωνίας»: Ανδρέας Κατσιγιάννης και Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, μοναδική παραγωγή, αφιερωμένη στη μνήμη των 100 ετών από την καταστροφή της Σμύρνης, που θα κυκλοφορήσει σύντομα από το Ogdoo Music Group. Τη μουσική υπογράφει ο διακεκριμένος Βολιώτης συνθέτης Ανδρέας Κατσιγιάννης σε συνεργασία με την περίφημη Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου, της οποίας είναι και ο δημιουργός. Συμμετέχει η χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Την επιμέλεια του βιβλίου έχει κάνει ο εξαιρετικός συγγραφέας, άοκνος ερευνητής του τραγουδιού και συνθέτης Θωμάς Κοροβίνης.

Ο δίσκος είναι πολυσυμμετοχικός. Περιέχει μελοποιημένα ποιήματα κορυφαίων Ελλήνων ποιητών, σημαντικών στιχουργών καθώς και ερμηνείες επιφανών ερμηνευτών και ηθοποιών.

Η πολυσέλιδη έκδοση περιέχει μοναδικά αδημοσίευτα ντοκουμέντα και σπάνιες πολύτιμες γκραβούρες που παραχώρησε ο κορυφαίος μελετητής του ρεμπέτικου τραγουδιού Παναγιώτης Κουνάδης.

Η «Γη της Ιωνίας» είναι μία μοναδική έκδοση σε παραγωγή της ιδιαίτερα δραστήριας και ιστορικής Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Ιωνες».

Ηδη έχουν κυκλοφορήσει από το Ogdoo Music Group με μεγάλη απήχηση στο κοινό και τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς δύο τραγούδια, προάγγελοι της έκδοσης, το «Δώσε μου φτερά» που ερμηνεύει η Αλκηστις Πρωτοψάλτη και η «Ανατολή» που ερμηνεύει ο Μάριος Φραγκούλης.

Αναλυτικά ερμηνεύουν οι Μάριος Φραγκούλης, Αλκηστις Πρωτοψάλτη, Γιώργος Νταλάρας, Μπάμπης Στόκας, Λεωνίδας Μπαλάφας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μανώλης Μητσιάς, Ασπασία Στρατηγού, Ζαχαρίας Καρούνης, Νατάσα Θεοδωρίδου, Γιώργος Μπαγιώκης.

Αφηγούνται οι Μιμή Ντενίση, Θωμάς Κοροβίνης, Ελένη Κοκκίδου, Χρύσα Παπά.

Ποίηση και στίχοι Κωστής Παλαμάς, Γιάννης Ρίτσος, Οδυσσέας Ελύτης, Κ. Π. Καβάφης. Κώστας Μπαλαχούτης, Ισαάκ Σούσης, Κώστας Καρτελιάς, Μιμή Ντενίση, Πόλυς Κυριάκου, Θωμάς Κοροβίνης, Λευτέρης Παπαδόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου