ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Απεβίωσε διάσημος συγγραφέας

απεβίωσε-διάσημος-συγγραφέας-802077

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο Τζον Λε Καρέ

Στα διάσημα έργα του Ντέιβιντ Κόρνγουολ, παγκοσμίως γνωστός με το ψευδώνυμο Τζον Λε Καρέ, περιλαμβάνεται «Ο κατάσκοπος που γύρισε από το κρύο».

Ο Βρετανός πεζογράφος Ντέιβιντ Κόρνγουολ, διάσημος σε όλο τον κόσμο με το λογοτεχνικό του ψευδώνυμο Τζον Λε Καρέ (John le Carré), πέθανε σε ηλικία 89 ετών, ανακοίνωσε αργά προχθές το βράδυ ο πράκτοράς του Τζόνι Γκέλερ.

«Προς μεγάλη μου θλίψη πρέπει να μοιραστώ μαζί σας την είδηση ότι ο Ντέιβιντ Κόρνγουολ, γνωστός στον κόσμο ως Τζον Λε Καρέ, απεβίωσε έπειτα από σύντομη ασθένεια (δεν είχε σχέση με τον COVID-19) στην Κορνουάλη, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου», ανέφερε ο Γκέλερ, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Curtis Brown, που εκπροσωπούσε τον εκλιπόντα. Ηταν 89 ετών. Οι σκέψεις μας βρίσκονται στους τέσσερις γιους του, στις οικογένειές τους και στην αγαπημένη του σύζυγο Τζέιν», πρόσθεσε.

Ο Τζον Λε Καρέ γνώρισε επιτυχία με το τρίτο του μυθιστόρημα, «Ο κατάσκοπος που γύρισε από το κρύο», που έγραψε στα 30 του, διότι «βαριόταν» τη δουλειά τού διπλωμάτη στη βρετανική πρεσβεία στη Βόννη (στην τότε Δυτική Γερμανία).

Εκτός από το «Ο κατάσκοπος που γύρισε από το κρύο», στα διάσημα έργα περιλαμβάνονται και τα «Κι ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι», «Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται», «Η μικρή τυμπανίστρια», «Ενας τέλειος κατάσκοπος», «Η ρωσική εστία» και το «The Night Manager».

Στα πρόσφατα περιλαμβάνονται τα «Ο ράφτης του Παναμά», «Ο επίμονος κηπουρός», «Απόλυτοι φίλοι» και «Το τραγούδι της ιεραποστολής».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου