ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυγουστιάτικη παράκληση στο Ναό Γενέσιον της Θεοτόκου στο Νεοχώρι Πηλίου

αυγουστιάτικη-παράκληση-στο-ναό-γενέ-801229

Συνεχίζονται οι «Αυγουστιάτικες παρακλήσεις» και στο πλαίσιο αυτό σήμερα Παρασκευή 12 Αυγούστου στις 7.30 το απόγευμα, θα ψαλεί Ιερά Παράκληση στην Παναγία στον Ιερό Ναό Γενέσιον της Θεοτόκου, στο Νεοχώρι Πηλίου. Στις 9.00 το βράδυ, στην πλατεία Νεοχωρίου, θα πραγματοποιηθεί μουσική συναυλία με την Ορχήστρα «ΙΩΝΙΑ» και τον Βασίλη Αγροκώστα.

Η ιδέα του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου να αναδειχθούν οι ιστορικοί Ιεροί Ναοί, τα κειμήλια και οι αγιογραφίες που έχουν, καθώς και ο περιβάλλον χώρος και η τοποθεσία τους, με τέτοιο τρόπο ώστε ο κάθε πολίτης και επισκέπτης να γνωρίσει καλύτερα τις ομορφιές του τόπου μας και παράλληλα να γίνει μέτοχος της λατρείας της Παναγίας, υλοποιείται με τον καλύτερο τρόπο στη διάρκεια των «Αυγουστιάτικων Παρακλήσεων 2016».

Ο Φορέας Πολιτισμού της Ι. Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού, «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ, για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος», υπόσχεται, προσπαθεί και είναι συνεπής στην υλοποίηση αυτής της υπέροχης πρωτοβουλίας. Εχει αναλάβει τη δέσμευσή απέναντι στους ανθρώπους της περιφέρειας για τη συνέχιση των «Αυγουστιάτικων Παρακλήσεων» σε νέες περιοχές με ανάλογου περιεχομένου Μνημεία. Έτσι φέτος για πρώτη φορά διοργανώνει εκδήλωση στο Νεοχώρι Πηλίου. Σκοπός η γνωριμία και η ανάδειξη του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου, με τις μοναδικές Αγιογραφίες Χιονιαδιτών ζωγράφων.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετική εργασία συντήρησης των τοιχογραφιών του Αγίου Δημητρίου, από τον Γιάννη Παπαϊωάννου και την ομάδα του, που φέρνει στο φως μοναδικά δείγματα της τέχνης του Παγώνη από τους Χιονιαδίτες ζωγράφους.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση, επιμονή και …παράκληση του συντηρητή Εργων Τέχνης και μέλους του Δ.Σ. της «ΚΙΒΩΤΟΥ», Γιάννη Παπαϊωάννου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 12 Αυγούστου στις 7.30 στον Ιερό Ναό της Γενέσεως της Θεοτόκου, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιου που θα τελέσει την Ιερά Παράκληση στην Παναγία.

Στη συνέχεια, όπως έχει καθιερωθεί και στις προηγούμενες εκδηλώσεις, θα ακολουθήσει μουσική συναυλία με παραδοσιακά τραγούδια αφιερωμένα στην Παναγία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου