ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Το Ρόδο της Κυζίκου»

το-ρόδο-της-κυζίκου-797118

Το ιστορικό μυθιστόρημα του σκηνοθέτη – συγγραφέα Σταμάτη Τσαρουχά με τίτλο «Το Ρόδο της Κυζίκου» (εκδ. ΑΝΑΠΛΟΥΣ), θα παρουσιαστεί το Σάββατο 20 Απριλίου στις 20:00 στο Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», με ελεύθερη είσοδο. Την εκδήλωση διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού – Δ.Ο.ΕΠ.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του Δήμου Βόλου τα Μουσικά Σύνολα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας «Ίωνες». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Αναστασία Κονταξή, Ιστορικός – Φιλόλογος και Δρ. Μιχαήλ Ζουμπουλάκης, Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού, Φοιτητικής Μέριμνας, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι Ευθύμιος Τσάμης, Δημοτικός Σύμβουλος, Μέλος Δ.Σ. Δ.Ο.ΕΠ.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., Άννα Αϊβαζόγλου, Πρόεδρος της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας ΙΩΝΕΣ και Σταμάτης Τσαρουχάς, Σκηνοθέτης – Συγγραφέας. Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Ροσάννα Πώποτα, δημοσιογράφος.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με τη συναυλία των Μουσικών Συνόλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με σκοπούς και τραγούδια από την Κωνσταντινούπολη, την Αρτάκη και τα παράλια της Μικράς Ασίας. Αντιπροσωπευτική ομάδα των χορευτικών τμημάτων ενηλίκων της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών «Ίωνες» θα παρουσιάσει χορούς από τα παράλια της Μικράς Ασίας. Στην εκδήλωση συμμετέχει φιλικά ο Δημήτρης Μυστακίδης, παίζοντας κιθάρα και τζουρά. Την επιμέλεια του προγράμματος και την φωνητική υποστήριξη ανέλαβε η Μαρία Θωΐδου, Μέλος Ε.Ε.ΔΙ.Π., υπεύθυνη των Μουσικών Συνόλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο των δράσεων πολιτισμού με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και μέρος των εσόδων από τη διάθεση αντιτύπων του βιβλίου θα ενισχύσει το πολιτιστικό έργο τής Εστίας Μικρασιατών. Η πλοκή της µυθοπλασίας εξελίσσεται µε φόντο τα ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα και συντάραξαν την Ελλάδα, από τη Μικρασιατική Καταστροφή ως τα νεώτερα χρόνια, τον πόλεµο του ’40, τη γερµανική κατοχή, τον εµφύλιο, τη χούντα … Τα πρόσωπα, και κυρίως η ηρωίδα, επηρεάζονται άµεσα από τα γεγονότα, γιατί ζουν µέσα σ’ αυτά, βιώνοντας συναισθήµατα χαράς, λύπης και κυρίως πόνου.

Η ιστορία της Ευφροσύνης δεν έχει ανάγκη από φανταστικούς ήρωες γιατί είναι αληθινή. Όπως αληθινός ήταν κι ο λόγος της». Χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου