ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εικόνες με επετειακό χαρακτήρα στο ημερολόγιο του Μουσείου Ελιάς και Λαδιού Πηλίου

εικόνες-με-επετειακό-χαρακτήρα-στο-ημ-796312

Ελληνες εικαστικοί φιλοτεχνούν με τέχνη και μεράκι τον κόσμο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και τα έργα τους προβάλλονται στο νέο επιτοίχιο ημερολόγιο 2021 του Μουσείου Ελιάς και Λαδιού, που είναι αφιερωμένο στην επέτειο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης.

Οι ήρωες, τα όπλα, αλλά και τα μουσικά τους όργανα συνθέτουν τον ξεχωριστό κόσμο σε ποικίλου είδους εικαστικές εκφάνσεις, ζωγραφική, χαρακτικά, γλυπτά και άλλες, καρπό της προσωπικής αγωνίας και της καλλιτεχνικής προσπάθειας των δημιουργών. Η επίσκεψη, λοιπόν, στον κόσμο του επετειακού ημερολογίου 2021 προβάλλει παράλληλα ανάγλυφα και τις ιδιαίτερες εσωτερικές και εικαστικές αγωνίες των δημιουργών των ξεχωριστών έργων, που φιλοξενεί.

Στην έκδοση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Γιάννης Βρακάς, Γιάννης Γίγας, Τατιάνα Γκριμπάνοβα – Διονά, Βαγγέλης Διονάς, Κώστας Κλουβάτος, Ιωάννης Κυριακίδης, Δημήτρης Μοράρος, Αριστείδης Πατσόγλου, Μπάμπης Πυλαρινός.

Πρωτοτυπία στην φετινή έκδοση του ημερολογίου του Μουσείου Ελιάς αποτελεί το χαρακτικό Ex-Libris του Δημήτρη Μοράρου, το οποίο προσφέρεται ως ιδιαίτερη τιμή στον επί δεκαετίες ερευνητή-μελετητή του έργου του Ρήγα Βελεστινλή Δημήτρη Καραμπερόπουλο.

«Λόγω της φετινής πανδημίας, το Μουσείο δεν θα μπορέσει να παρουσιάσει το ημερολόγιο σύμφωνα με το καθιερωμένο… τελετουργικό μετά κερασμάτων, τουλάχιστον πριν τις γιορτές. Επιφυλάσσεται για μετά. Μέχρι τότε περιηγηθείτε μέσω της ιστοσελίδας. Ελπίζουμε πως πολύ σύντομα θα μπορείτε να προμηθευτείτε το ημερολόγιο 2021 από τα βιβλιοπωλεία ή από το ίδιο το Μουσείο (www.mouseioelias.gr, 24230 22009)» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου