ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βιβλίο αφιερωμένο στους εμπόρους και επαγγελματίες από τους «ΙΩΝΕΣ»

βιβλίο-αφιερωμένο-στους-εμπόρους-και-793306

Η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ» πιστή στη διαφύλαξη της ιστορίας και του πολιτισμού των Μικρασιατών προγόνων, κυκλοφόρησε το ημερολόγιο 2018 αφιερωμένο στους εμπόρους και επαγγελματίες με καταγωγή από τις αλησμόνητες πατρίδες, που ανέπτυξαν δραστηριότητα στην περιοχή της Νέας Ιωνίας και του Βόλου. Η πρώτη αυτή προσέγγιση και καταγραφή υπήρξε ενδεικτική. «Με πολλή αγάπη και προθυμία μας δόθηκε πληροφοριακό υλικό και φωτογραφίες από πολλές οικογένειες, τα οποία με φροντίδα αξιολογήσαμε και προβάλλαμε όσο ήταν δυνατόν στον περιορισμένο χώρο του ημερολογίου» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παρατηρώντας όμως ότι το ενδιαφέρον υπήρξε έντονο, αποφασίστηκε να συγκεντρωθούν και επιπλέον στοιχεία, καταγράφοντας την ιστορία και επαγγελματική εξέλιξη και άλλων οικογενειών. Επόμενη κίνηση των «ΙΩΝΩΝ» είναι να συμπεριληφθούν σε ένα βιβλίο πολυτελούς έκδοσης, αφιερωμένο σε όλον αυτόν τον κόσμο που με την ευγένεια, την πολυπραγματοσύνη, την ευφυΐα και την εργατικότητα, βαδίζοντας από την αρχαιότητα στα ίχνη του Οδυσσέα, ποτέ δε σταμάτησε να γεννά ιδέες!

Ηδη ξεκίνησε η καταγραφή και καλούνται όλοι, όσοι ενδιαφέρονται να συμπεριληφθούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους στο βιβλίο, να επικοινωνήσουν με τα γραφεία της Εστίας (Γ. Σίνα 16, Ν. Ιωνία) κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 7-9 μ.μ. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2421060900.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου