ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εγγραφές στο μητρώο καλλιτεχνών

εγγραφές-στο-μητρώο-καλλιτεχνών-793227

Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου η προθεσμία εγγραφής, που εξασφαλίζει την αποζημίωση ειδικού σκοπού

Στις 10 Ιανουαρίου εκπνέει η προθεσμία εγγραφής στο μητρώο καλλιτεχνών, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση προβλέπει αποζημίωση ύψους 534 ευρώ για τον μήνα Νοέμβριο και 534 ευρώ για τον μήνα Δεκέμβριο για τους εγγεγραμμένους δημιουργούς και επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, εφόσον πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Δικαιούχοι της αποζημίωσης είναι και όσοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο μητρώο. Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 16.000 εγγεγραμμένοι στο μητρώο έχουν λάβει αποζημίωση συνολικού ύψους μεγαλύτερου των 17 εκατομμυρίων ευρώ για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Το υπουργείο Πολιτισμού επισημαίνει πως έχουν γίνει κάποιες τροποποιήσεις προς διευκόλυνση όσων επιθυμούν να εγγραφούν. Μεταξύ άλλων έχουν προστεθεί 40 επιπλέον επαγγελματικές ειδικότητες, η δυνατότητα επιλογής πολλαπλών ειδικοτήτων αλλά και η δυνατότητα τροποποίησης εγγραφής.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι το μητρώο, αποτελεί μέρος του πληροφοριακού συστήματος Εργάνη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, δεν απαιτεί την επισύναψη στοιχείων καθώς αρκείται στις υπεύθυνες δηλώσεις των εργαζομένων του πολιτισμού και πως η κάθε δήλωση ολοκληρώνεται σε ελάχιστο χρόνο.

«Το μητρώο δεν αποσκοπεί στην εκμετάλλευση ή χρήση των προσωπικών δεδομένων όσων εγγραφούν για οποιοδήποτε άλλο σκοπό, εκτός από την ταυτοποίηση και τον αυτόματο έλεγχο σε περιπτώσεις όπου οι εγγεγραμμένοι έχουν ήδη λάβει ή δεν δικαιούνται αποζημίωση ειδικού σκοπού» ξεκαθαρίζεται μέσω της ανακοίνωσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου