ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διατηρούν την παράδοση

διατηρούν-την-παράδοση-786156

Αρχίζει η νέα χορευτική χρονιά για το Σύλλογο Διατήρησης και Προβολής της Παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας Βόλου, που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει ενεργό πολιτιστική δράση λειτουργώντας και ως χορευτικός όμιλος, υπό την καθοδήγηση των χοροδιδασκάλων Λίλιας Τσιπτσέ (τμήματα ενηλίκων) και Ελένης Σκουριά (παιδικό τμήμα). Και φέτος, ο Σύλλογος παρέχει τη δυνατότητα σε νέους και έμπειρους χορευτές να συμμετέχουν στα χορευτικά τμήματά του, τα οποία θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Ειδικότερα, κάθε Δευτέρα και ώρα 6.00 – 7.30 μ.μ. θα λειτουργεί το 1ο Τμήμα Εφήβων και Ενηλίκων όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν χορούς από την Ανατολική Ρωμυλία και τη Βόρεια Θράκη, ενώ στο 2ο Τμήμα Εφήβων και Ενηλίκων που θα λειτουργεί μεταξύ 7.30-9.00 μ.μ. θα μπορούν να εισαχθούν στην ελληνική χορευτική παράδοση, μιας που θα διδάσκονται χορούς από διάφορα μέρη της χώρας.

Το βράδυ της Πέμπτης και μεταξύ 9.00-10.00 μ.μ. θα λειτουργεί το Τμήμα Παραστάσεων.

Πέραν των παραπάνω τμημάτων, το ενδιαφέρον του συλλόγου έχει στραφεί στη μεταλαμπάδευση της μουσικοχορευτικής παράδοσης στους νέους βλαστούς της πόλης μας. Για το λόγο αυτό, κάθε Κυριακή και ώρα 6.00-7.30 μ.μ. θα λειτουργεί παιδικό τμήμα (5-15 ετών) όπου τα παιδιά θα διδάσκονται χορούς από όλη την Ελλάδα.

Η έναρξη των τμημάτων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στο χώρο του 3ου και 9ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας Βόλου. Ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Κυριάκος Κυτούδης, καλεί τα μέλη αλλά και όλους όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο σύλλογο διαβεβαιώνοντας πως η νέα χρονιά επιφυλάσσει όμορφες χορευτικές στιγμές αλλά και πολλές ευκαιρίες για αναψυχή και διασκέδαση, σε μια περίοδο που όλοι την έχουμε ανάγκη.

Να σημειωθεί πως η συμμετοχή των φοιτητών είναι δωρεάν, ενώ η συμμετοχή των παιδιών ορίζεται σε 5 ευρώ.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 24210 65 262, 694 700 1360 και 694 66 72 996 (Κυριάκος Κυτούδης), στο e-mail: [email protected] και στον ιστοχώρο του συλλόγου στο facebook: Σύλλογος Αν. Ρωμυλίας Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου