ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παραιτείται από το ΚΘΒΕ ο Γιάννης Βούρος

παραιτείται-από-το-κθβε-ο-γιάννης-βούρ-78598

Υπό παραίτηση τελεί ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) Γιάννης Βούρος. Αιτία η καθυστέρηση πληρωμών των εργαζομένων στο ΚΘΒΕ. Όπως δήλωσε ο ίδιος στο iefimerida «δεν θα γίνω εγώ μπαλάκι μεταξύ ευχολογίων, υποσχέσεων, καλών προθέσεων και απλήρωτων εργαζόμενων».

Το πρόβλημα της χρηματοδότησης του ΚΘΒΕ είναι παλιό καθώς έχει «μαύρη τρύπα» ύψους περίπου 5 εκατ ευρώ από προηγούμενες διοικήσεις. Στην παρούσα φάση, απαιτούνται περίπου 600.000 ευρώ προκειμένου να εξοφληθούν οι οφειλές σε εργαζόμενους και ΙΚΑ. Αυτά καταβάλλονται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Ωστόσο, τα συναρμόδια υπουργεία που πρέπει να συνεισφέρουν στον συγκεκριμένο κωδικό πληρωμής του προϋπολογισμού δεν έχουν ακόμη καταθέσει το ποσό που τους αναλογεί.

Και σύμφωνα με την πρακτική που ακολουθείται, αν δεν συγκεντρωθεί όλο το ποσό, δεν απελευθερώνεται κανένα κονδύλι(!)

Ο κ. Βούρος που έχει ξεκινήσει… μαραθώνιο επαφών από το πρωί με όλα τα υπουργεία (έφτασε μέχρι το ΥΠΕΞ και τον Ευ. Βενιζέλο) επιχειρεί να απελευθερώσει τουλάχιστον το κομμάτι που αφορά στους μισθούς των εργαζομένων.

Δηλώνει ότι πρόκειται περί παραλογισμού και όπως ξεκαθάρισε στον υπουργό Εξωτερικών αν δεν λυθεί το πρόβλημα θα υποβάλει την παραίτησή του από την θέση που κατέχει.

Σύμφωνα με πληροφορίες και σύσσωμο το Δ.Σ. του ΚΘΒΕ είναι στην ίδια γραμμή και τελεί υπό παραίτηση.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου