ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πόσο κοστίζει το ενοίκιο για ένα βράδυ στο Ηρώδειο;

πόσο-κοστίζει-το-ενοίκιο-για-ένα-βράδυ-782684

Προ απροόπτου έχουν βρεθεί οι διοργανωτές των φθινοπωρινών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Ηρώδειο όταν εκπρόθεσμα και χωρίς προειδοποίηση το διοικητικό συμβούλιο του Ελληνικού Φεστιβάλ αποφάσισε να αυξήσει κατά ένα σημαντικό βαθμό το κόστος για την παραχώρηση του Ηρωδείου. Αποτέλεσμα, να απαντήσουν με εξώδικο.

Τι κι αν οι προτάσεις των διοργανωτών έχουν εγκριθεί από την περασμένη άνοιξη; Οι εγκρίσεις από το ΚΑΣ δόθηκαν από τον Ιούνιο κι ενώ η προπώληση για τις περισσότερες εξωφεστιβαλικές εκδηλώσεις που θα φιλοξενηθούν στο Ηρώδειο έχει ήδη ξεκινήσει, οι διοργανωτές ενημερώθηκαν για τη σημαντική αυτή αλλαγή στους οικονομικούς όρους της συνεργασίας τους, με αποτέλεσμα να έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του «Εθνους».

Τα τελευταία χρόνια το ημερήσιο κόστος ενοικίασης του Ηρωδείου για πολιτιστική εκδήλωση ανερχόταν στο ποσό των 24.000 ευρώ συν ΦΠΑ. Σύμφωνα με το νέο καταστατικό, όμως, ορίζεται αθροπιστική ποσοστιαία αύξηση ανάλογα με το ύψος των εισπράξεων. Για παράδειγμα για μια sold out συναυλία του Ηρωδείου με μέσο όρο εισιτηρίου 30 ευρώ, ο διοργανωτής θα κληθεί να πληρώσει ως ενοίκιο από τα 24.000 ευρώ που πλήρωνε μέχρι πέρσι, περί τα 32.000 ευρώ. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το μεγαλύτερο πρόβλημα, δε, αντιμετωπίζουν εκείνοι που διοργανώνουν συναυλίες ξένων καλλιτεχνών με τους οποίους έχουν υπογραφεί συμβόλαια που είναι αδύνατον να τροποιηθούν αυτή τη στιγμή.

«Ενώ η σχετική απόφαση πάρθηκε από το ΔΣ του Ελληνικού Φεστιβάλ στις 17 Ιουλίου, ουδείς μα ςενημέρωσε», λέει στην εφημερίδα η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Διοργανωτών Εκδηλώσεων, Κατερίνα Σταματάκη. «Τα μέλη μας πληροφορήθηκαν τυχαία τη νέα εξέλιξη», συμπληρώνει και καταλήγει: «Οι όποιες αλλαγές θα έπρεπε να μας έχουν κοινοποιηθεί πριν την κατάθεση των προτάσεών μας που έγινε στις 30 Μαρτίου. Αν τα γνωρίζαμε, κάποιοι από εμάς θα αποσύραμε τις προτάσεις μας καθώς με αυτούς τους όρους οι περισσότερες εκδηλώσεις καθίστανται παντελώς ασύμφορες για εμάς».

Τα μέλη του Συνδέσμου «απαντούν», ως εκ τούτου, με εξώδικο που έχει παραδοθεί από χθες στον δικηγόρο του Ελληνικού Φεστιβάλ ζητώντας την επαναφορά του μισθώματος τουλάχιστον για τις εκδηλώσεις του φετινού Σεπτεμβρίου. Να θυμίσουμε πως για τον Σεπτέμβριο του 2018 έχουν προγραμματιστεί στο Ηρώδειο, μεταξύ άλλων, συναυλίες των: Μπράιαν Φέρι, Λουθ Καζάλ, Μισέλ Λεγκράν, Γιώργου Νταλάρα, Τόλη Βοσκόπουλου αλλά και μεγάλα και πολυπρόσωπα μουσικά αφιερώματα στον Δημήτρη Μητροπάνο και στην Αρλέτα.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου