ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο top 10 των καλύτερων μουσείων του κόσμου, το Μουσείο της Ακρόπολης

στο-top-10-των-καλύτερων-μουσείων-του-κόσμο-778200

Στα 10 καλύτερα μουσεία του κόσμου, συγκαταλέγεται το Μουσείο της Ακρόπολης, κατακτώντας την ένατη θέση, σύμφωνα με τους αναγνώστες του TripAdvisor.

Η ιστοσελίδα, επανεξετάζει κάθε χρόνο τις καλές και κακές κριτικές των αναγνωστών της, και βγάζει τη λίστα με τα καλύτερα μουσεία του πλανήτη.

Στα βραβεία των αναγνωστών, που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη, οι αναγνώστες έδειξαν πως δεν δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ασιατικά και αφρικανικά ιδρύματα, ενώ για άλλη μία χρονιά προτιμούν τα μουσεία της Ευρώπης και της Αμερικής.

Είναι δύσκολο να διαφωνήσει κανείς για τον νικητή: Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στην Νέα Υόρκη στεγάζει αρχαία αντικείμενα μαζί με έργα κλασικής και σύγχρονης τέχνης.

Ομοίως, το Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη, το Musee d’Orsay στο Παρίσι και το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου, κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, που επιστρέφουν κάθε χρόνο.

Εντύπωση προκαλεί πάντως για ακόμη μία φορά, πως το Λούβρο του Παρισιού δεν συγκαταλέγεται στο top 10, αν και ανήκει σε ένα από τα πιο επισκεφθέντα αξιοθέατα του κόσμου.

Το Μουσείο της Ακρόπολης, πάντως, καταλαμβάνει την ένατη θέση στα 10 καλύτερα μουσεία του κόσμου:

Ολόκληρη η λίστα:
1.Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, Νέα Υόρκη
2.Μουσείο Τέχνης του Σικάγο, Σικάγο
3.Ερμιτάζ, Αγία Πετρούπολη, Ρωσία
4.Musee d’Orsay, Παρίσι
5.Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας, Μεξικό
6.Μουσείο Μνήμης 11ης Σεπτεμβρίου, Νέα Υόρκη
7.Μουσείο Prado, Μαδρίτη
8.Βρετανικό Μουσείο, Λονδίνο
9.Μουσείο Ακροπόλεως. Αθήνα
10.Μουσείο Vasa, Στοκχόλμη

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου