ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ενας αιώνας προσφοράς

ενας-αιώνας-προσφοράς-777949

Εορταστική εκδήλωση διοργανώνεται σήμερα Τετάρτη 15 Μαΐου στις 20.00 στο Αμφιθέατρο του Α Γυμνασίου- Λυκείου Βόλου με αφορμή την συμπλήρωση 130 χρόνων λειτουργίας του ιστορικού σχολείου.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης προγραμματίζεται η προβολή αποσπασμάτων μιας παράστασης αφήγησης, θεάτρου, μουσικής και χορού που συμμετείχαν την περσινή περίοδο 48 μαθητές και μαθήτριες από το Πρώτο Γυμνάσιο Βόλου.

Με τους τρόπους της αφήγησης, της δραματοποίησης, του χορού και της μουσικής, ιστορίες από διάφορες δεκαετίες ζωής και δράσης του Σχολείου που φέτος συμπληρώνει 130 χρόνια προσφοράς. Ιστορίες αληθινές βγαλμένες από τις αναμνήσεις των αποφοίτων του.

Έτσι θα ακουστούν τα λαμπερά ελληνικά του Μικρασιάτη πρόσφυγα, αναμνήσεις από τις εκδρομές και τη σχολική τάξη της δεκαετίας του 30’, ιστορίες του πολέμου 40-41 και της Κατοχής, ιστορίες για τις ιδιότυπες απαγορεύσεις και την υπέρβαση τους τη δεκαετία του 50, ιστορίες σκανταλιάς και εφηβικής ανεμελιάς των δεκαετιών του 60’ και 70’, μικρή αλλά ουσιαστική γεύση από το σήμερα του Σχολείου.

Ενός Σχολείου που παραμένει σημείο αναφοράς στο πέρασμα του χρόνου παρακολουθώντας τις ανησυχίες, τις αγωνίες, τις προσδοκίες της κοινωνίας που το περιβάλλει και προσφέροντας με το μεράκι και το πλεόνασμα καρδιάς των εκπαιδευτικών του γνώση, ανθρωπιά, παιδαγωγική κατάρτιση, επιστημονική μεθοδολογία εφόδια σημαντικά για την πορεία κάθε νέου ανθρώπου στη ζωή.

Εξαιρετικές χορογραφίες και όμορφα τραγουδισμένα τραγούδια πλάι-πλάι με τις ιστορίες δίνουν λίγο από το άρωμα και τη γεύση κάθε εποχής. Οι 48 μαθητές /τριες δούλεψαν εξαντλητικά πάρα πολλές ώρες εκτός ωραρίου διδασκαλίας…

Για την παράσταση συνεργάστηκαν οι καθηγητές Δημήτρης Αϊβαλιώτης (σκηνικά), Αθανασία Κινδαλή (μουσική διδασκαλία), Ελένη Χρηστίδη (χορογραφίες, διδασκαλία χορού), Λεωνίδας Χριστοδουλίδης (επιλογή κειμένων, αφηγηματικοί τρόποι, θεατρική διδασκαλία) και κυρίως οι 58 μαθητές και μαθήτριες των πολιτιστικών προγραμμάτων των Σχολείων, « Μικρό μαθητικό θεατρικό εργαστήρι» και «Ελεύθερα βήματα».

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει ζωντανές αφηγήσεις αποφοίτων του Σχολείου. Θα ακολουθήσει ζωντανή μουσική και τραγούδια από τη φετινή θεατρική παράσταση των ομάδων χορού και θεάτρου «Παραμύθι χωρίς όνομα». Πολύτιμη είναι η συμπαράσταση του διευθυντή του Σχολείου, Γιάννη Καραφέρη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου