ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βολιώτισσα εκθέτει στο Παρίσι

βολιώτισσα-εκθέτει-στο-παρίσι-772614

Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 30 Μαΐου στις 19.30 η έκθεση της Βολιώτισσας Αναστασίας Ζωής Σουλιώτου με τίτλο «Η τριλογία των μετρό» στο Ελληνικό Ίδρυμα του Παρισιού.

Το Ελληνικό Ίδρυμα (Fondation Hellénique) φιλοξενεί την έκθεση της Αναστασίας Ζωής Σουλιώτου στο Παρίσι. Η Αναστασία είναι εικαστικός και συνεργάτης του Fondation Hellénique. Ζει και εργάζεται ανάμεσα στην Αθήνα και το Παρίσι.

Η καλλιτέχνης θα παρουσιάσει καινούρια έργα με θέμα το Μετρό του Παρισιού μαζί με πίνακες για το Αττικό Μετρό και το Μετρό του Λονδίνου (London Tube). Το Μετρό, το οποίο αποτελεί για την Αναστασία Ζωή την «πλατφόρμα» πάνω στην οποία εκτυλίσσεται η αστική ζωή και αντανακλά την ταυτότητα της κάθε πόλης, παρουσιάζεται ως αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινότητας και σύμβολο της παγκοσμιοποίησης.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει, επίσης, μία προσωπική γωνία με το καβαλέτο της καλλιτέχνιδος και τα σχέδιά της. Σε αυτήν την «έκθεση μέσα στην έκθεση» παρουσιάζονται σχέδια εμπνευσμένα από το κτήριο του Fondation Hellénique και από τη μουσική του Καναδού πιανίστα Derek Stanyer.

Η Βολιώτισσα Αναστασία Ζωή Σουλιώτου κινείται μεταξύ Παρισιού και Αθήνας. Ζει στο Παρίσι από το 2011 όπου κάνει το διδακτορικό της στον τομέα «Τέχνη και Τεχνολογία Εικόνας» στο Πανεπιστήμιο Paris VIII. Συνεργάζεται με το Fondation Hellénique τη χρονιά 2012-2013.

Έχει πραγματοποιήσει τις ατομικές εκθέσεις Αθήνα και Λονδίνο: διασταυρώνοντας Μητροπόλεις (Athens & London; intersecting METRO-poleis) στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου (2011) και ΜΕΤΡΟ στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας με παράλληλη ψηφιακή έκθεση στις οθόνες σε όλους τους σταθμούς του Αττικού Μετρό (2009).

Έχει, επίσης, εκθέσει τη δουλειά της στο πλαίσιο ομαδικών εκθέσεων, φεστιβάλ και συνεδρίων Τέχνης σε πολλές πρωτεύουσες ανά τον κόσμο: Παρίσι, Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Αθήνα, Πράγα, Μπουένος Άιρες.

Στο Παρίσι επιμελήθηκε την έκθεση « d’Ici et d’Ailleurs » στο Σπίτι της Χιλής (Φεβρουάριος 2013), όπου εξέθεσε φωτογραφικά στιγμιότυπα και βίντεο εμπνευσμένα από τις κάμερες του κυβερνοχώρου και από το Google Maps Street View. Το ίδιο θέμα παρουσιάστηκε εξελιγμένο στο δρώμενο Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής που πραγματοποιήθηκε στο Fondation Hellénique (Μάρτιος 2013) και στο 19ο Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ CIVD στο Paris VIII. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου