ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφιέρωμα μνήμης και τιμής στον Εβαρίστο Ντε Κίρικο

αφιέρωμα-μνήμης-και-τιμής-στον-εβαρίσ-772518

Συνεχίζεται στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο» η λειτουργία της έκθεσης – αφιέρωμα στον Εβαρίστο Ντε Κίρικο, που περιλαμβάνει αρχειακό υλικό και ανατυπώσεις επιλεγμένων σχεδίων της γαλλοϊταλικής κατασκευαστικής εταιρείας «Εργολαβία Ε. Κίρικο και Σία»/ «Enterprise E. Chirico et Cie», που διηύθυνε ο Εβαρίστο Ντε Κίρικο, προερχόμενα από το αρχείο του σιδηροδρομικού σταθμού Βόλου σε συνδυασμό με φωτογραφικό υλικό, κείμενα και άλλα ντοκουμέντα, με σκοπό να καταδείξει μέρος της δραστηριότητας του Εβαρίστο και της πολυδιάστατης προσωπικότητάς του, αλλά και την επιρροή που άσκησε το έργο του στην καλλιτεχνική δημιουργία του υιού του Τζιόρτζιο, αλλά και του μικρότερου Αντρέα.

Το αφιέρωμα πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον ΟΣΕ και το Παγκόσμιο Σωματείο Αποδήμων Μαγνήτων «το Κοινόν των Μαγνήτων», με την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα και του Σωματείου «Κόμητες» των Ιταλών της διασποράς.

Η έκθεση θα παραμείνει ώς και τον Οκτώβριο προκειμένου να πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα και παράλληλες εκδηλώσεις και συνεργασίες, που θα ανακοινωθούν άμεσα.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου