ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βαλκανικοί αυτοσχεδιασμοί

βαλκανικοί-αυτοσχεδιασμοί-771248

Εξαιρετική ήταν η μουσική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο θέατρο «Αλώνι», με θέμα «Αφηγηματική βαλκανική τζαζ με προεκτάσεις». Οραση καθημερινή και όνειρα της νύχτας. Πλήθος κόσμου χειροκρότησε τους καταξιωμένους μουσικούς, που προσέφεραν μια μουσική πανδαισία στον όμορφο χώρο του «Αλωνιού».

O Κώστας Θεοδώρου (κοντραμπάσο κρουστά, φωνή) μεταξύ Εδεσσας και Μονάχου ξεκίνησε πίσω στις αρχές του ’90. Τότε ταξίδευε με ένα παλαιό βαν που είχε μετατρέψει σε μόνιμη κατοικία. Πέρασε πολλές πόλεις της Κεντροδυτικής Ευρώπης παίζοντας μουσική αρχικά στον δρόμο και έπειτα σε συναυλίες και ηχογραφήσεις με μουσικούς που γνώριζε στην πορεία.

Τα τελευταία χρόνια με τις δυσκολίες εντός των συνόρων, όχι μόνο τις οικονομικές, ένιωσε την επιθυμία της φυγής όχι για έναν καλύτερο κόσμο, αλλά για μια νέα περιήγηση. Τα τελευταία χρόνια διάλεξε το Μόναχο ως βάση μια και είναι κάπου στο κέντρο του χάρτη της Ευρώπης και οι μετακινήσεις για συναυλίες γίνονται σχετικά εύκολα οδικώς. Συχνά πυκνά επιστρέφει στην Έδεσσα, πάλι οδικώς, και συνεχίζει τη δραστηριότητά του ως το νέο ταξίδι…

Ο Χάρης Λαμπράκης στο νέυ, ο Κυριάκος Ταπάκης στο ούτι, μαντόλα δημιούργησαν ένα τρίο μαζί με τον Θεοδώρου σε αυτοσχεδιασμούς που ταξίδεψαν μαγικά με θέα τον Παγασητικό και υπό τη συγκεντρωτική έκδοση «Μαύρο Δάσος» του Εδεσσαίου ποιητή Μάρκου Μέσκου.

Το θέατρο «Αλώνι» συνεχίζει τις εκδηλώσεις αύριο Πέμπτη 23 Αυγούστου με τον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου και την Κυριακή 26 Αυγούστου στη μεγάλη πανσέληνο του μήνα με μια σπάνια συναυλία ινδικής κλασικής μουσικής και οργανωμένης πεζοπορίας για όσους ενδιαφέρονται να περπατήσουν και να γνωρίσουν την πανέμορφη φύση της περιοχής γύρω από το θέατρο.

Περισσότερες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους στο www.theatroaloni.gr και στον Γιώργο Τριανταφύλλου στο τηλέφωνο 6973339142.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου