ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Απονομή βραβείων «Κάρολος Κουν» και Κριτικών 2013-2014

απονομή-βραβείων-κάρολος-κουν-και-κ-769873
H Eνωσις Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών απονείμει τα βραβεία «Κάρολος Κουν» καθώς και τα Βραβεία Κριτικών 2013-2014, σε ειδική Τελετή που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο (12.00).
Στην Επιτροπή Θεάτρου και Χορού συμμετέχουν φέτος οι: Λέανδρος Πολενάκης (πρόεδρος), Όλγα Μοσχοχωρίτου, Κωστή Δ. Μπίτσιο, Καλλιόπη Ραπανάκη καιΜίρκα Ψαροπούλου, ενώ η Επιτροπή Μουσικής συγκροτήθηκε από τους Κυριάκο Λουκάκο (πρόεδρο), Αθανάσιο Βαβλίδα, Σοφία Θεοφάνους, Γιώργο Λεωτσάκο καιΘωμά Ταμβάκο. Εκτός διαδικασίας «ειδική διάκριση συνολικής προσφοράς» θα απονεμηθεί στον 94ετή λογοτέχνη και θεατρικό κριτικό Μανώλη Πράτσικα(Παπαδόπουλο) για την συνολική προσφορά του στην Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών που επί δεκαετίες τίμησε με την αφοσίωση και την ανιδιοτελή και συνεπή συμμετοχή του. Την τελετή θα παρουσιάσουν ο Ανδρέας Ρικάκης και οΚυριάκος Λουκάκος.
Όπως πάντα, το σύμβολο για τα Βραβεία Θεάτρου και Μουσικής είναι ένα επίχρυσο ακριβές αντίγραφο στεφάνου, που ανακαλύφθηκε σε βασιλικό τάφο της Αττικής Ελληνιστικής Εποχής και φυλάσσεται στο Μουσείο Μπενάκη. Το βασικό σύμβολο των βραβείων Καρόλου Κουν, είναι αντίγραφο του «Ήλιου», το οποίο φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Διαμαντής Διαμαντόπουλος για τις ανάγκες της σκηνοθεσίας της «Άλκηστιδος» του Ευριπίδη, που υπήρξε και το πρώτο αρχαιοελληνικό έργο που σκηνοθέτησε ο Κάρολος Κουν.
Υποψήφοι για τα Βραβεία Κουν ανά κατηγορία είναι:
Βραβείο σκηνοθεσίας ελληνικού έργου: Γιάννης Καλαβριανός («Γιοι και Κόρες»), Νίκος Καραθάνος («Γκόλφω»), Στάθης Λιβαθινός («Ιλιάδα»).
Βραβείο ερμηνείας σε ελληνικό έργο: Μαρίνα Ασλάνογλου («Γειτονιά των Αγγέλων» – «Το Μεγάλο μας Τσίρκο»), Δημήτρης Γασπαράτος («Γκιλγκαμές»), Ιωάννα Παππά(«Οδός Πολυδούρη»), Γιάννης Σαρακατσάνης («I will survive»).
Βραβείο δραματουργίας ελληνικού έργου: Ρούλα Γεωργακοπούλου («Οδός Πολυδούρη»), Γιάννης Καλαβριανός («Γιοι και Κόρες»), Αναστασία Κουμίδου («Capo d’Istria»).
Θα αποδοθούν επίσης το Μεγάλο Βραβείο Μουσικής, η διάκριση σε μουσικολογικό σύγγραμμα, η τιμητική διάκριση σε πολιτισμικό οργανισμό που δραστηριοποιείται στην περιφέρεια, η τιμητική διάκριση σε δισκογραφική εργασία ελληνικού ενδιαφέροντος και η τιμητική διάκριση σε νέο ή πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη.
Το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της Τελετής _όπου και θα απονεμηθούν: η διάκριση σε θεατρολογικό σύγγραμμα, η τιμητική διάκριση διεθνούς θεατρικού ρεπερτορίου (Χρυσούλα Διαβάτη – Ομάδα kontakt^ensemble – Θάλεια Ματίκα ), η τιμητική διάκριση σε νέο ή πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη (Ορέστης Καρύδας – Αλεξάνδρα Τσοτανίδου -Χάρης Χιώτης – Ομάδα Ubuntu), το βραβείο αρχαίου δράματος (Ελένη Μπούκλη – Σάκης Ρουβάς – Μάρθα Φριντζήλα), το βραβαείο χορού (ομάδα «κι όμΩς ΚΙΝΕΙΤΑΙ»).
tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου