ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσίαση βιβλίου του Νικόλα Δεληγεώργη

παρουσίαση-βιβλίου-του-νικόλα-δεληγε-769288

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 22 Νοεμβρίου η παρουσίαση του βιβλίου για ζωόφιλους του Νικόλα Δεληγεώργη στα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου του Ναού Αγ. Δημητρίου.

Ο Ιερέας του Ναού π. Γεώργιος άνοιξε την εκδήλωση λέγοντας ότι σύμφωνα με τις γραφές ο Θεός έφτιαξε πρώτα τα ζώα και μετά τον άνθρωπο για να τα περιποιείται και να τα προστατεύει. Κατόπιν ανάγνωσε αποσπάσματα του βιβλίου του Νικόλα Δεληγεώργη.

Στη συνέχει μίλησε και η κ. Κατερίνα Μπαντόλα καθηγήτρια και αναφέρθηκε στο βιβλίο «Η Λουλού ένα θαυμάσιο σκυλάκι», τονίζοντας ότι «διαβάζοντας το βιβλίο προβληματιζόμαστε με το να υιοθετήσουμε ένα σκυλάκι. Το έχουμε μια ζωή και γίνεται μέρος της οικογένειάς μας δείχνοντας στους υπολοίπους ότι με την αγάπη για τα σκυλάκια, δεν πρέπει να υπάρχει προκατάληψη και αποστροφή. Έχετε αγάπη και άδεια αγκαλιά, πάρτε ένα σκυλάκι, θα γίνει φίλος, φύλακας και σύντροφος στα παιχνίδια σας. Να γίνει βίωμα στα νέα παιδιά ότι αυτά τα άκακα ζώα θέλουν την αγάπη και τη φροντίδα μας».

Ο συγγραφέας του βιβλίου Νικόλας Δεληγεώργης αναφέρθηκε και αυτός στο θέμα της ζωοφιλίας, στη χρησιμότητα των οικόσιτων ζώων και δώρισε στα παιδιά των κατηχητικών το βιβλίο, με τη σύσταση να το διαβάσουν οι γονείς.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Δεληγεώργεια 2014», χειμερινός κύκλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου