ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκοψαν διαδικτυακά την πίτα οι Αγχιαλίτες της Αθήνας

εκοψαν-διαδικτυακά-την-πίτα-οι-αγχιαλ-761622

Σύμφωνα με τα ισχύοντα δεδομένα η ετήσια γενική συνέλευση του Συλλόγου Αγχιαλιτών της Αθήνας

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία διαδικτυακά η ετήσια γενική συνέλευση του Συλλόγου των Αγχιάλιτων της Αθήνας και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Κυριακή 31 Ιανουαρίου. Η έναρξη πραγματοποιήθηκε με τους χαιρετισμούς των βουλευτών Μαγνησίας και του προέδρου της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Σωματίων Αττικής.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Απόστολος Ζαφειρόπουλος έδωσε διαδοχικά τον λόγο στην υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή, τον βουλευτή Μαγνησίας και αναπληρωτή Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Χρήστο Μπουκώρο, τον βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιο Λιούπη και από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρώην υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και στον βουλευτή Μαγνησίας Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, οι οποίοι στον σύντομο χαιρετισμό τους, ο καθένας, συνεχάρησαν τον Σύλλογο για την πρωτότυπη, όπως ανέφεραν, πρωτοβουλία της διαδικτυακής συνέλευσης, αλλά και για το σπουδαίο έργο του Συλλόγου, ακόμη και τον καιρό της πανδημίας.

Ο αντιπρόεδρος Στέφανος Κούτρας που πήρε τον λόγο στη συνέχεια, ζήτησε από τους βουλευτές είτε ανήκουν στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση να διευκολύνουν και να λειτουργήσουν υποστηρικτικά στο έργο των Πολιτιστικών Συλλόγων που σήμερα ατονούν, λόγω της κατάστασης.

Στη συνέχεια, ο κ. Ζαφειρόπουλος ανέφερε πώς πρέπει να γίνει η διαχείριση στη μετά τον κορονοϊό εποχή, καθόρισε τους στόχους της νέας χρονιάς, ενώ ευχήθηκε το 2021 να είναι έτος υγείας, ελευθερίας, χαράς, δημιουργίας και προκοπής για όλους και τον καθένα ξεχωριστά.

Στη συνέχεια, ο γενικός γραμματέας Κώστας Τσιάμης ανάγνωσε τα πεπραγμένα του Συλλόγου το 2020, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη μεγάλη τιμή με τη βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών για την εργασία που εμπιστεύτηκε στον Σύλλογο ο Στέλιος Λασκαράκης «Λεξικό της Αγχιαλίτικης Ντοπιολαλιάς», που θα εκδοθεί στο εγγύς μέλλον.

Ο ταμίας Σταύρος Πατκίδης ανέγνωσε τον οικονομικό απολογισμό και ισολογισμό, ενώ το τακτικό μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής Στέλλα Ιωάννου διάβασε το πρακτικό και ζήτησε την απαλλαγή του ΔΣ από κάθε ευθύνη. Η πρόταση έγινε αποδεκτή ομοφώνως.

Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας, υπό τους ήχους του ακορντεόν του φίλου του Συλλόγου γιατρού Δημήτρη Πρίφτη. Η πίτα προσφέρθηκε την επόμενη μέρα, σε συσσίτιο απόρων στο Μοναστηράκι και όπως έγινε γνωστό το φλουρί έπεσε στο κομμάτι των φίλων του Συλλόγου.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλε ο πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγας Δημήτρης Καραμπερόπουλος, ενώ συμμετείχε η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας Μαρία Ασανιώτου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου