ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το συναίσθημα συναντά την ιστορία

το-συναίσθημα-συναντά-την-ιστορία-75228

Το νέο βιβλίο της Μαρίνας Αλεξάνδρου παρουσίασαν οι απόφοιτες Θηλέων και Ελληνογαλλικού στη Σοκολατερί Elli’s

Το λογοτεχνικό αφιέρωμα διοργάνωσαν, με την ευκαιρία της Ημέρας για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Θηλέων Βόλου και ο Σύλλογος Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Αγιος Ιωσήφ».

Για το βιβλίο και τη συγγραφέα μίλησε η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα, υπογραμμίζοντας την αφηγηματική δεινότητα και τη δύναμη των συναισθημάτων που χαρακτηρίζουν το έργο της συγγραφέως, ενώ η Μαρίνα Αλεξάνδρου διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο της και συνομίλησε με τους παριστάμενους.

Το βιβλίο «Το λουλούδι της λίμνης» που φέρει την υπογραφή της Μαρίνας και του Γιάννη Αλεξάνδρου είναι ένα ακόμη βιβλίο που προκύπτει από το γνωστό συγγραφικό ζευγάρι που έχει προσφέρει πλέον των δέκα βιβλίων που έχουν γίνει best seller.

Με έντονη πλοκή και δράση το συγκεκριμένο βιβλίο επικεντρώνεται στην ιστορία τριών νεαρών γυναικών που δραπετεύουν από το χαρέμι του Αλή Πασά στα Γιάννενα κατακτώντας με την ομορφιά και το θησαυρό που βρέθηκε στα χέρια τους κοινωνική και προσωπική καταξίωση. Οι τρεις γυναίκες, μια χριστιανή, μία μουσουλμάνα και μία εβραία, δίνουν συνέχεια στην Ιστορία μέσα από μία απόγονο που βρίσκεται αντιμέτωπη με πολύπλοκα ένοχα μυστικά καθώς άγνωστα συμφέροντα δεν αποκλείουν και ένα δεύτερο φόνο μετά τη δολοφονία ενός καθηγητή Ιστορία. Μαρτυρία για τη ζωή και τη δράση την εποχή του Αλή Πασά στα Γιάννενα αλλά και την Ευρώπη αλλά και του σήμερα αποτελεί το συγκεκριμένο βιβλίο. Από τα κοσμοπολίτικα σαλόνια της Βιέννης και του Παρισιού στα Γιάννενα και τη Ζυρίχη ένα γαϊτανάκι εξελίξεων και συμπτώσεων συνθέτουν ένα μοναδικό μυθιστόρημα όπου ο έρωτας αποτελεί τον καμβά και οι άνθρωποι τα σχέδια και χρώματά του.φιερωμένη στη συγγραφέα Μαρίνα Αλεξάνδρου και το τελευταίο της βιβλίο με τίτλο «Το λουλούδι της λίμνης», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη, ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στη Σοκαλατερία Elli’s.

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή εκδήλωση

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου