ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κινηματογραφικές διακρίσεις

κινηματογραφικές-διακρίσεις-750205

Δεκάδες ταινίες και ντοκιμαντέρ χρηματοδοτούνται από το ΥΠΠΟΑΣΙΝΕΜΑ

Συνολικά 64 ταινίες μικρού μήκους και 55 ντοκιμαντέρ περνούν στη β΄ φάση του ειδικού προγράμματος ενίσχυσης του κινηματογράφου ΥΠΠΟΑΣΙΝΕΜΑ, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται η κινηματογραφική δημιουργία «Περί Αγωγής» της Βολιώτισσας Αναστασίας Κρατίδη.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του ειδικού προγράμματος ενίσχυσης της κινηματογραφικής κοινότητας του υπουργείου Πολιτισμού, που αφορά στη χρηματοδότηση συγγραφής σεναρίου κινηματογραφικών έργων μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ.

Η σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα αξιολόγηση – βαθμολόγηση ανέδειξε λόγω ισοβαθμίας 119 επιτυχόντες (64 στην κατηγορία μικρού μήκους και 55 σε αυτή του ντοκιμαντέρ) από τις συνολικά 1.190 προτάσεις που κατατέθηκαν. Οι προτάσεις χρηματοδοτούνται με το ποσό των 2.500 ευρώ εκάστη. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την προκήρυξη θα επιλέγονταν 100 σενάρια (50 από κάθε κατηγορία).

Οι επιτυχόντες έχουν δικαίωμα, εφόσον το επιθυμούν, να καταθέσουν πρόταση με πλήρη φάκελο παραγωγής, σύμφωνα με τους όρους του ειδικού προγράμματος, για να συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση του προγράμματος, αυτή της χρηματοδότησης παραγωγής.

Οι 119 προτάσεις αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στη β’ φάση του διαγωνισμού, για την οποία θα ισχύσουν οι όροι ως έχουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου