ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρωτοβουλία της Ε.Χ.Ε.

πρωτοβουλία-της-ε-χ-ε-744810

Διοργανώνει καλλιτεχνική συνάθροιση με θέμα την Ελληνική Επανάσταση

Η Ενωση Χριστιανών Επιστημόνων Μαγνησίας συγκαλεί πανελλήνια καλλιτεχνική συνάθροιση με αφορμή τον εορτασμό της επετείου των 200 ετών (1821 – 2021) από την έναρξη της Ελληνικής Παλιγγενεσίας.

Οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της επιρροής της πίστης, της λογοτεχνίας, της εικαστικής παρέμβασης, της μουσικής και του αρχαιοελληνικού πολιτισμού στη συνείδηση του σκλαβωμένου έθνους και στη συμβολή τους στην Επανάσταση. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι κάτοικοι της Ελλάδας, ομογενείς του εξωτερικού και φιλέλληνες από 12 ετών. Δεκτά γίνονται λογοτεχνικά έργα (ποίημα, διήγημα, δοκίμιο), θεατρικά μονόπρακτα ή σκετς διάρκειας έως 10 λεπτών, έργα εικαστικά και ζωγραφικής, μουσική σύνθεση ή ερμηνεία τραγουδιού.

Οι αιτήσεις συμμετοχής αποστέλλονται από Σεπτέμβριο έως τέλη Δεκεμβρίου με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο[email protected] ή και ταχυδρομικά στη διεύθυνση Στάθη Λιώτη Γαλλίας 129 Τ.Κ. 38222.

Θα πραγματοποιηθούν βραβεύσεις και όλα τα έργα θα δημοσιευτούν στο site της Ενωσης Χριστιανών Επιστημόνων Μαγνησίας, θα συνοδεύονται από δίπλωμα συμμετοχής και θα παρουσιαστούν σε επιμερισμένες πανηγυρικές εκδηλώσεις σε όλη τη διάρκεια του 2021 ανάλογες με τη μορφή της τέχνης υπό την αιγίδα της Ενωσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου