ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η μουσική συναντά τη φύση

η-μουσική-συναντά-τη-φύση-744652

Οι Primavera en Salonico ολοκληρώνουν το φετινό πρόγραμμα στο θέατρο Αλώνι

Το πρόγραμμα του θεάτρου Αλώνι ολοκληρώνεται σήμερα Σάββατο 22 Αυγούστου με τη Σαββίνα Γιαννάτου, τον Βολιώτη Κώστα Βόμβολο και τον Γιάννη Αλεξανδρή, που απαρτίζουν το γκρουπ των Primavera en Salonico. Με αφετηρία κομμάτια από τα ελληνικά νησιά και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου (Ιταλία, Ισπανία, Σικελία, Σαρδηνία, Αλβανία, Τουρκία, Ισραήλ, Παλαιστίνη κ.ά.) δημιουργούν ένα ηχητικό τοπίο που άλλοτε στηρίζεται στην απλότητα και την αμεσότητα του τραγουδιού κι άλλοτε ανοίγεται στη γοητευτική αβεβαιότητα του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού.

Η Σαββίνα Γιαννάτου (φωνή), ο Κώστας Βόμβολος (ακορντεόν, κανονάκι) και ο Γιάννης Αλεξανδρής (ούτι, κιθάρα, ταμπουράς) συνεργάζονται εδώ και περισσότερα από 25 χρόνια στο πλαίσιο του συνόλου Primavera en Salonico. Η Σαββίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico έχουν δώσει από το 1996 περισσότερες από 250 συναυλίες σε όλες της πόλεις της Ευρώπης, στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Αργεντινή, την Κίνα κ.ά. συμμετέχοντας στα μεγαλύτερα φεστιβάλ world music, jazz και σύγχρονης μουσικής. Εχουν κυκλοφορήσει 10 cd, τα τελευταία 4 στην περίφημη διεθνή εταιρεία ECM.

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στην τελευταία συναυλία, διοργανώνεται μια εύκολη πεζοπορία προς το θέατρο μέσα από το παραδοσιακό καλντερίμι που ενώνει τα χωριά του Αγίου Λαυρεντίου και του Αγίου Γεωργίου για όσους από τους θεατές επιθυμούν να απολαύσουν μια μοναδικού φυσικού κάλους διαδρομή μέσα στην πλούσια φύση του Πηλίου. Το καλντερίμι αυτό, παραδοσιακά χρησίμευε στο πέρασμα των αιώνων για εμπορικές και πολιτιστικές ανταλλαγές. Η ανταπόκριση του κοινού στις συναυλίες του θεάτρου τα τελευταία χρόνια ήταν μεγάλη, γι’ αυτό το θέατρο Αλώνι συνεχίζει να υπηρετεί με αφοσίωση εξίσου την τέχνη και τη φύση. Η επιθυμία του διοργανωτή Γιώργου Τριανταφύλλου είναι σταδιακά οι θεατές να μπορούν να φτάνουν στις εκδηλώσεις του θεάτρου ακολουθώντας τα καλντερίμια που ενώνουν τα γύρω χωριά.

Η συναυλία είναι sold out και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 6973339142 και 2428 094211. Η ώρα άφιξης στην εκδήλωση είναι 20.00 και η ώρα έναρξης 21.00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου