ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διεθνής διάκριση Βολιώτισσας

διεθνής-διάκριση-βολιώτισσας-744648

Ειδική μνεία απέσπασε ταινία της Αναστασίας Κρατίδη στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο

Μία ακόμη μεγάλη διάκριση προσέθεσε στο βιογραφικό της η διακεκριμένη Βολιώτισσα σκηνοθέτιδα Αναστασία Κρατίδη. Συγκεκριμένα στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα των ταινιών μικρού μήκους, που συμμετείχαν στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο, κέρδισε ειδική μνεία από την επιτροπή το φιλμ «Στα βήματά της».

Μετά από συμμετοχές σε φεστιβάλ όπως αυτό της Δράμας, της Νύχτες Πρεμιέρας, της Σύρου με τις ταινίες μικρού μήκους «Στο Κατώφλι» και «Βασιλεία», η νέα ταινία της Αναστασίας Κρατίδη, «Στα βήματά της» ξεκινά τη διαδρομή της από το Φεστιβάλ του Σαράγεβο, όπου συμμετέχει στο επίσημο διαγωνιστικό.

Το φιλμ ακολουθεί μια γυναίκα που βρίσκεται σε πρόγραμμα κοινωνικής επανένταξης και πιάνει δουλειά ως συλλέκτρια γάλακτος σε αγροτική φυλακή στην οποία βρίσκεται ο γιος της, τον οποίο προσπαθεί να επαναπροσεγγίσει μετά από χρόνια απουσίας της.

Το «Στα βήματά της» είναι μια παραγωγή της Φαντασία Οπτικοακουστική σε συμπαραγωγή με το μικροφίλμ της ΕΡΤ και το Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Στην ταινία παίζουν οι ηθοποιοί Μαντώ Γιαννίκου, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Παρασκευάς Τζίμος, Κατερίνα Πρωτονοτάριου, Ιάσονας Φαρρούκος, Αντώνης Παπαδάκης, Κώστας Παπαζήσης, Παναγιώτα Δούκα, Αθανασία Λαζάκη, Γλυκερία Πατραμάνη, Ελένη Μπακίρη.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία υπογράφεται από την Αναστασία Κρατίδη και παραγωγός είναι ο Θάνος Αναστόπουλος.

Η Αναστασία Κρατίδη γεννήθηκε στον Βόλο το 1983, ενώ ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Μετά από σπουδές στην ανακαίνιση και την αποκατάσταση κτιρίων, στην κεραμική, τη γλυπτική και την ιστορία της τέχνης, σπούδασε Κινηματογράφο στην Αθήνα και στο Παρίσι, όπου έκανε μεταπτυχιακό στο Paris 8 Vincennes – St. Denis.

Στη φιλμογραφία της καταγράφονται οι παραγωγές: «Τα Καναρίνια», ντοκιμαντέρ που απέσπασε Βραβείο Κοινού FISCHER, Καλύτερη ελληνική παραγωγή μικρού μήκους στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ενώ ήταν επίσημη συμμετοχή στα: 7th Syros International Film Festival (SIFF2019), «Νύχτες Πρεμιέρας», Chania Film Festival, New York City Greek Film Fest, Los Angeles Cinefest, και το ντοκιμαντέρ «Μέσα μου βλέπω μονάχα Θάλασσα», που ήταν επίσημη συμμετοχή στο 42ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, Νύχτες Πρεμιέρας. ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου