ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσικό Χωριό σε δράση

μουσικό-χωριό-σε-δράση-741953

Τρίτος κύκλος σεμιναρίων στον Αγιο Λαυρέντιο για τους φίλους της τέχνης

Συνεχίζεται η τρίτη περίοδος δράσης για το Μουσικό Χωριό, που μεταμορφώνει για 14η χρονιά το μεσαιωνικό πηλιορείτικο χωριό του Αγίου Λαυρεντίου σε τόπο καλλιτεχνικής συμβίωσης, μουσικής πράξης και εκπαίδευσης, σε φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς.

Στην τρίτη περίοδο που άρχισε χθες Τρίτη και θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, προγραμματίζονται οι δράσεις: Εισαγωγή στον Ινδικό κλασικό χορό Μπάρατα Νάτυαμ και στον Ινδικό Πολιτισμό, Θεωρία και πρακτική, συντονισμός: Λήδα Σάνταλα. Η Μουσική του Λόγου – η Μουσική ως Λόγος, Συντονισμός: Κατερίνα Φωτεινάκη, Εύη Φιλίππου. Η Φύσα και τα Μυστικά της, Τεχνικές ενστομισμού στο ελληνικό κλαρίνο, συντονισμός: Μάνος Αχαλινωτόπουλος. Η Μουσική Φόρμα του Sarki στο Προπολεμικό Ρεμπέτικο, συντονισμός: Ευγένιος Βούλγαρης, «Ας κελαηδούν και χαίρουν», Επος, προφορικότητα και αυτοσχεδιασμός στη μουσική του Πόντου, συντονισμός: Γιάννης Τσανασίδης: λύρα Πόντου, σύνθεση, συντονισμός ομάδας Νατάσα Τσακηρίδου: τραγούδι, συντονισμός τραγουδιστών.

Το Πολυφωνικό Σώμα: ένας Ακτινοβόλος Αφηγητής, Εργαστήριο για το σωματικό θέατρο και τη φωνή, συντονισμός – εμψύχωση: Julianna Bloodgood & Rafal Habel, Μακάμ και Αυτοσχεδιασμός, συντονισμός: Νίκος Παραουλάκης.

Το Μουσικό Χωριό διοργανώνεται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία arTree με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Λαυρεντίου και βρίσκεται υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟ. Λόγω του Covid-19 και με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, η διοργάνωση εφαρμόζει τα αντίστοιχα προληπτικά μέτρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου