ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αναδρομή στο παρελθόν

αναδρομή-στο-παρελθόν-741253

Καλοκαιρινό ωράριο λειτουργίας μέχρι την 31η Αυγούστου στο Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης Μακρινίτσας

Το Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισμού στη Μακρινίτσα προσκαλεί τους επισκέπτες σε ταξίδι στο πολιτιστικό παρελθόν του γραφικού οικισμού με τη μακραίωνη ιστορία.

Το θερινό ωράριο ισχύει έως τη Δευτέρα 31 Αυγούστου με το Μουσείο να είναι ανοιχτό όλες τις ημέρες της εβδομάδας από τις 10.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ, για τους επισκέπτες της θερινής περιόδου.

Την ασφάλεια του ταξιδιού εγγυάται η εφαρμογή των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων ασφαλούς χρήσης και περιήγησης στους χώρους του, όπως αυτά ισχύουν για τους επισκέπτες και το προσωπικό σε όλα τα μουσεία της χώρας.

Απόσταση 2 μ. σε κλειστούς εκθεσιακούς χώρους, υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας προσώπου.

Το Μουσείο βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Μακρινίτσας και αποτελεί εξαιρετική αφορμή για ομαδικές, οικογενειακές ή και μεμονωμένες αποδράσεις, με στόχο τον ποιοτικό ελεύθερο χρόνο.

Σε συνδυασμό με την ομορφιά του τοπίου, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του πηλιορείτικού χωριού, αλλά και τα αξιοθέατα της περιοχής, η επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο αποτελεί μια μοναδική εμπειρία και συμπληρώνει την περιήγηση του επισκέπτη στη Μακρινίτσα.

Στο Μουσείο ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει σπάνια και μοναδικά εκθέματα με προέλευση από τους ναούς του οικισμού, όπως η μαρμάρινη ανάγλυφη εικόνα της δεόμενης Θεοτόκου Μακρινιτίσσης, έργο του 13ου αιώνα, μεταβυζαντινές εικόνες αξιόλογων αγιορειτικών και τοπικών εργαστηρίων, θρησκευτικά έργα του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ, ζωγραφικά προσκυνητάρια, έργα αργυροχρυσοχοΐας και ιερά κειμήλια, τα περισσότερα μοναδικά στο είδος τους.

Ολα τα παραπάνω καθιστούν την επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο της Μακρινίτσας αληθινή βιωματική εμπειρία που συνδυάζει αρμονικά τη γνώση με την ψυχαγωγία.

Μετά τη δύσκολη δοκιμασία της πανδημίας που πέρασε η χώρα, το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας άνοιξε και πάλι τις πύλες του στο κοινό για να προσφέρει όχι μόνον αισθητική απόλαυση, αλλά και γνώση στους φίλους και τους λάτρεις της διά βίου μάθησης μέσα από καινοτομικές και πρωτότυπες δράσεις, εναλλακτικούς τρόπους μάθησης και δημιουργικής απασχόλησης.

Για περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμη η ιστοσελίδα του Μουσείου http://makrinitsamuseum.gr/

Για ραντεβού και συμμετοχή στις εκπαιδευτικές δράσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 24280 90016.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου