ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μία ξεχωριστή συναυλία

μία-ξεχωριστή-συναυλία-738714

Η Σαββίνα Γιαννάτου και ο Κώστας Βόμβολος με τους Primavera en Salonico στη Μικρή Επίδαυρο

Τοπικό χρώμα είχε η μουσική παραγωγή που έκλεισε τον φετινό κύκλο εκδηλώσεων στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, όπου εμφανίστηκαν οι Σαβίνα Γιαννάτου – Primavera en Salonico Watersong με τη συμμετοχή της Λάμιας Μπεντίουι.

Βασικός συντελεστής και «ψυχή» των Primavera en Salonico ο διακεκριμένος Βολιώτης συνθέτης και μουσικός Κώστας Βόμβολος, που αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο στον χώρο της τέχνης και της δημιουργίας.

Στο μουσικό του βιογραφικό καταγράφονται δεκάδες συνθέσεις για ταινίες και θεατρικές παραστάσεις. Στις πολυάριθμες συνεργασίες του καταγράφονται το ΚΘΒΕ, το Εθνικό Θέατρο, η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», τα ΔΗΠΕΘΕ Πατρας, Καλαματας, Καβαλας και Σερρών, τη Νεα Σκηνή Τέχνης, την Actors Touring Company του Λονδίνου κ.α.

Απο το 1994 διευθύνει το συγκρότημα Primavera en Salonico το οποίο, σε συνεργασία με τη Σαβίνα Γιαννάτου, έχει αναπτύξει δισκογραφική παρουσία και έχει εμφανιστεί σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, στις μεγαλύτερες πόλεις των ΗΠΑ, στον Καναδά, την Αργεντινή, την Ταιβαν, την Αυστραλία κ. α, ενώ διδάσκει στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

Στην παράσταση της Μικρής Επιδαύρου η αραβική γλώσσα και η διάλεκτος των Βεδουίνων διασταυρώθηκαν με τις γλώσσες της Μεσογείου. Ούτι, κανονάκι, νέι, βιολί, ακορντεόν, κρουστά, waterphone και κοντραμπάσο είναι τα όργανα που συνόδευσαν τις φωνές, συνδυάζοντας το παραδοσιακό στοιχείο με τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό.

Από την πλευρά του, το video animation λειτούργησε αντιστικτικά στην συναυλία, φέρνοντας τον κόσμο της σημερινής πραγματικότητας, της οικολογικής καταστροφής και της αναγκαστικής μετανάστευσης σε σχέση με το «θέμα νερό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου