ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χορός και μουσική στην εποχή του κορονοϊού

χορός-και-μουσική-στην-εποχή-του-κορον-732551

Αρχίζουν οι εγγραφές στα τμήματα του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου

Αρχίζουν από αύριο Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές των μαθημάτων της νέας εκπαιδευτικής περιόδου στα τμήματα εκμάθησης ελληνικών χορών στον Βόλο και τον Αλμυρό. Τα μαθήματα, τα οποία απευθύνονται σε ενήλικες και παιδιά, θα γίνονται καθημερινά από Δευτέρα έως Σάββατο, τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα επιβαλλόμενα μέτρα προστασίας για την επιδημία.

Η διδασκαλία γίνεται από έμπειρους και καταξιωμένους δασκάλους που διαγράφουν αξιόλογη πορεία για τις γνώσεις τους στον ελληνικό χορό και την προσήλωσή τους στην λαϊκή μας παράδοση. Το εκατόχρονο Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου διαθέτοντας πολύχρονη εμπειρία, από το 1965 που ίδρυσε την πρώτη χορευτική ομάδα συνεχίζει δυναμικά την πορεία του, συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό μελών στις χορευτικές του ομάδες στο Βόλο και τον Αλμυρό. Οργανώνει με σεβασμό χορευτικές και μουσικές παραστάσεις που υμνούν και αναδεικνύουν τον πλούτο του πολιτισμού μας, συνδέοντάς τον με την σημερινή πραγματικότητα, αφού ο χορός αποτελεί ζωντανό και αναπόσπαστο στοιχείο στη ζωή την Ελλήνων.

Πληροφορίες – εγγραφές καθημερινά στη γραμματεία του Λ.Ε.Β. Κοραή 79, ώρες 10.30 – 13.30 και 18.00 – 20.00, τηλέφωνα 2421033938 – 2421305753.

Για το Περιφερειακό Τμήμα Χορού Αλμυρού του Λ.Ε.Β. πληροφορίες – εγγραφές τις ώρες 18.00 – 20.00 και στα τηλέφωνα 6981834938 και 6973448897.

Επίσης στο πνεύμα των ολιγάριθμων τμημάτων ή και των ατομικών συναντήσεων πρόκειται να υλοποιηθεί φέτος ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με επίκεντρο τη μουσική διδασκαλία. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά και νέους με στόχο τη γνωριμία και την ανάδειξη της τοπικής μουσικής παράδοσης. Η φιλόδοξη και τολμηρή σκέψη του ΛΕΒ, που ξεκίνησε πριν τρία χρόνια με την συμπαράσταση και συνεργασία της ΕΚΠΟΛ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αποτελεί και χρέος προς τη διάσωση της πηλιορείτικης παράδοσης με τη δημιουργία μιας μουσικής ομάδας παιδιών και νέων με βιολιά και νταούλια.

Δυνατοί και συνάμα μελωδικοί και ευαίσθητοι ήχοι, κρούσεις, ρυθμοί, ένταση και χαρά είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτής της πρωτότυπης ενασχόλησης, αφού πρόκειται για όργανα ομαδικής επικοινωνίας που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος σε διαρκή και διαχρονική χρήση.

Το τμήμα θα λειτουργεί κάθε Σάββατο από 6 μ.μ. έως 7.30 μ.μ. στην αίθουσα χορού του Λ.Ε.Β., Κύπρου – Αχιλλοπούλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου