ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διεθνές φεστιβάλ κιθάρας στον Βόλο

διεθνές-φεστιβάλ-κιθάρας-στον-βόλο-730056

Ξεκίνησε χθες στην Εξωραϊστική με αφιέρωμα στη Μαίρη Τσακνάκη – Γαβαλά

Αφιερωμένη στην πολυτάλαντη Μαίρη Τσακνάκη – Γαβαλά ήταν η χθεσινή, εναρκτήρια συναυλία του 37ου παγκόσμιου φεστιβάλ κιθάρας Βόλου, που πραγματοποιήθηκε στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου, με τη συμμετοχή της κιθαριστικής ορχήστρας Βόλου, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Φουντούλη.

Αρκετοί φιλόμουσοι και φίλοι του πολιτισμού γενικότερα παραβρέθηκαν στη χθεσινή συναυλία, που είχε ως τιμώμενο πρόσωπο τη Μαίρη Τσακνάκη – Γαβαλά, η οποία είναι πρέσβειρα της ορχήστρας που δημιούργησε ο Γιώργος Φουντούλης.

Σολίστ στη χθεσινή τιμητική συναυλία ήταν οι Ερρικα Πατρικίου, Claire – Elise Hubert, Vadim Bobyr, Ευαγγελία Χύμα, Ζέφη Αποστόλου, Εμμανουέλα Δεσποίνη, Μαρίνα Βολουδάκη, Ανέστης Λουλούδης, Αρετή Κουσμαλή, Ντέμη Μουλιού, Χάρης Κουτσουμπέλιας, Βασιλική Χατζηγιάννη.

Το έργο της Μαίρης Τσακνάκη – Γαβαλά παρουσίασε η Σοφία Κανταράκη φιλόλογος – συγγραφέας, η οποία αναφέρθηκε στη σημαντική πολιτιστική δράση της τιμώμενης, η οποία παρακολούθησε με εμφανή συγκίνηση την εκδήλωση. Οι συντελεστές του αφιερώματος τιμής υπογράμμισαν την εθελοντική δράση της κ. Τσακνάκη, η οποία προάγει τον πολιτισμό της πόλης, μέσα από τις πολύπλευρες δράσεις που αναπτύσσει.

Παριστάμενοι μίλησαν για το έργο και την προσφορά καρδιάς της κ. Τσακνάκη στον πολιτισμό, την ανάδειξη της Γαλλικής γλώσσας, των πολιτιστικών καταβολών που χαρακτηρίζουν την πόλη του Βόλου.

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην χθεσινή εκδήλωση για να απολαύσει την μουσική βραδιά και να εκφράσει στην τιμώμενη θερμές ευχαριστίες για όσα προσφέρει με περισσή γενναιοδωρία ψυχής.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου