ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δημιουργική γραφή ενηλίκων

δημιουργική-γραφή-ενηλίκων-72837

Εκφράζονται μέσα από το γραπτό λόγο οι φίλοι της λογοτεχνίας

Φιλόδοξο πρόγραμμα δημιουργικής έκφρασης για ενήλικες ξεκινά και φέτος η «Διοτίμα και Μούσες» στο κέντρο του Βόλου στο καφέ Bistro «4 εποχές» (Τάκη Οικονομάκη και Σπ. Σπυρίδη).

Οι εμπνευστές της παραπάνω πρωτοβουλίας απευθύνουν κάλεσμα στους φίλους του γραπτού λόγου «να εκφραστούμε ελεύθερα και δημιουργικά σε ένα όμορφο περιβάλλον με τις καλύτερες δυνατόν συνθήκες έκφρασης». Θεωρητικό πλαίσιο, διευκρίνιση λογοτεχνικών όρων και φορμών, ανάγνωση σημαντικών έργων της ελληνικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας, γραφή ιστοριών, θεατρικών, στιχουργημάτων χωρίς βραβεία και επαίνους με μοναδικό κέρδος τη χαρά της δημιουργίας και της συντροφικότητας.

Οι καλύτερες ιστορίες θα συμπεριληφθούν και φέτος σε μια συλλογική έκδοση από την Ηρα Εκδοτική(Ηπείρου 28- Βόλος).

Το τμήμα λειτουργεί κάθε Δευτέρα 5-6.30μ.μ και θα διαρκέσει ως τα μέσα Ιουνίου του 2015. Οι αποδέκτες της πρόσκλησης είναι πολίτες πάσης ηλικίας με μόνη προϋπόθεση να αγαπούν τη γραφή και την ανάγνωση ασκούμενοι σε μια δημιουργική τέχνη που κρύβει πραγματικά ανείπωτη ικανοποίηση και χαρά.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 6973694826, ή στο email: [email protected].

Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Διονύσης Λεϊμονής, φιλόλογος καθηγητής στο 3ο Γυμνάσιο της Νέας Ιωνίας Βόλου).

Ασχολείται με την αρθρογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά καθώς και με τη συγγραφή λογοτεχνικών έργων, ενώ έχει λάβει διακρίσεις για διηγήματα, παραμύθια αλλά και ποιήματά του.

Είναι υπεύθυνος σχολικής βιβλιοθήκης, εκπρόσωπος στην περιοχή της Μαγνησίας της Αμφικτιονίας Ελληνισμού, τακτικό μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών συγγραφέων, τακτικό μέλος του Κύκλου του Παιδικού βιβλίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου