ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιορτή μουσικής στο Βόλο

γιορτή-μουσικής-στο-βόλο-725680

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός, που είναι συνώνυμο με την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής. Δωρεάν εκδηλώσεις για όλους θα πραγματοποιηθούν από αύριο Τετάρτη 19 έως και το Σάββατο 22 Ιουνίου σε κεντρικά σημεία της πόλης, μετατρέποντας τους δημόσιους χώρους σε μια υπαίθρια μουσική σκηνή. Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής συνδιοργανώνεται από την ομάδα Plenty Projects και το Δημο Βόλου – Διεύθυνση Πολιτισμού (ΔΟΕΠΑΠ) με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Π.Ε Μαγνησίας και Β. Σποράδων).

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, η Γιορτή της Μουσικής υπόσχεται να μεταφέρει τους φιλόμουσους έξω στους δρόμους της πόλης, σε κεντρικούς πεζόδρομους και πλατείες, με ένα πρόγραμμα ανοικτών εκδηλώσεων που καλύπτουν όλα τα γούστα. Με κύρια έμπνευση τη μουσική αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις, εκθέσεις και εμπνευσμένα happenings με ποικίλες τέχνες, η ομάδα συντονισμού των τοπικών δράσεων Plenty Projects συνδέει ντόπιες ομάδες και καλλιτέχνες με Έλληνες επισκέπτες και, φυσικά, το φιλόμουσο κοινό.

Ο θεσμός που κάθε χρόνο ξεσηκώνει την πόλη, καλεί το κοινό να χαρεί τη μουσική και τους μουσικούς στα σημεία που θα εμφανιστούν. Πέρα από δωρεάν, οι εκδηλώσεις είναι αποτέλεσμα κοπιαστικής και αφιλοκερδούς ενεργοποίησης φορέων και ιδιωτικών επιχειρήσεων που καλύπτουν τα έξοδα εκτέλεσης. Στην περίοδο από την άνοιξη μέχρι σήμερα, περισσότερα από 70 σχήματα και καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα, δήλωσαν την συμμετοχή τους στην Γιορτή που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο.

Στο τελικό πρόγραμμα, πάνω από 14 εκδηλώσεις σε διαφορετικά σημεία αναμένεται να πραγματοποιηθούν, ανεβάζοντας στα ύψη την θετική σκέψη και διάθεση του φιλόμουσου κοινού. Πέρα από μουσικά events υπάρχουν και παράλληλες δράσεις με συμμετοχή φορέων και ομάδων της περιοχής. Και αυτή τη χρονιά , το θερινό ηλιοστάσιο πλημμυρίζει με νότες. Ανοικτή παραμένει, στο μεταξύ, η πρόσκληση της Γιορτής για άτομα που θέλουν να βοηθήσουν με τον τρόπο τους στη διοργάνωση από σήμερα μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων. Όσοι επιθυμούν μπορούν να στείλουν μήνυμα στο [email protected] και να δηλώσουν συμμετοχή, για να δουν πίσω από τα παρασκήνια τη διοργάνωση και να γίνουν μέλη της παρέας που διοργανώνει τη Γιορτή της Μουσικής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου