ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκατόν τριάντα χρόνια «Αύρα»

εκατόν-τριάντα-χρόνια-αύρα-721347

Με ένα πάρτι γιε γιε και επιστροφή στη δεκαετία του ‘60 θα γιορταστούν την Τετάρτη 24 Ιουλίου στις 9 μ.μ. τα 130 χρόνια λειτουργίας της «Αύρας» στην παραλία του Αναύρου. Η ιστορική Αύρα μαζί με τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Βόλου, γιορτάζει τα γενέθλια της με μια μουσική εκδήλωση – πάρτι που θα μας μεταφέρει στη δεκαετία του 60.

Θα εμφανιστεί η ορχήστρα Red Wine Band ερμηνεύοντας τραγούδια εποχής, αλλά δεν αποκλείονται και μουσικές εκπλήξεις. Οι dj’s επίσης ξεσκονίζουν τις δισκοθήκες τους ψάχνοντας τα ανάλογα τραγούδια. Η πίστα περιμένει να δεχτεί τα χορευτικά βήματα σε ρυθμούς του τουίστ, του χάλι γκάλι της μπόσα νόβα, η ατμόσφαιρα σε ύφος ‘60 δημιουργείται, η λαχειοφόρος με πρωτότυπα δώρα προετοιμάζεται, τα γενέθλια της Αύρας επίσης, όπως και οι εκπλήξεις, οι οποίες παραμένουν μέχρι στιγμής επτασφράγιστο μυστικό.

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Βόλου ιδρύθηκε με πρωτοβουλία μουσικόφιλων συμπολιτών και μερικοί από τους σκοπούς του, όπως περιγράφονται στο καταστατικό είναι: η εξάπλωση και η προαγωγή της μουσικής παιδείας στην πόλη του Βόλου και την ευρύτερη περιοχή, σε όλες τις εκφάνσεις και τα ρεύματα της, η ενθάρρυνση της καλλιτεχνικής και πνευματικής δημιουργίας, η συνεργασία καλλιτεχνών και μελετητών της τέχνης και η σύσφιξη των δεσμών φιλίας και συναδέλφωσης, η μελέτη και έρευνα της μουσικής, η ευαισθητοποίηση των πολιτών για συμμετοχή σε μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, η διάσωση και διάδοση των μουσικών εθίμων, παραδόσεων και γενικά της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας κ.λ.π.

Λειτουργεί και ανανεώνεται τακτικά το διαδικτυακό μπλογκ του συλλόγου στη διεύθυνση http://volosmusic.blogspot.gr ενώ στο facebook λειτουργεί η σελίδα του συλλόγου «Σύλλογος φίλων μουσικής Βόλου». Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Γιάννη Τζαμτζή επικοινωνώντας με το τηλέφωνο 6974021304 και με τον Κώστα Ανέστη στο τηλέφωνο 6977800499.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου