ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ρεσιτάλ πιάνου στο Ωδείο

ρεσιτάλ-πιάνου-στο-ωδείο-721345

Διάλεξη και ρεσιτάλ πιάνου από τον Paolo Susanni περιλαμβάνει η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 20.00 στην αίθουσα «Έρση Σαράτση» του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, στο πλαίσιο της 2ης Θερινής Μουσικής Ακαδημίας, που πραγματοποιείται στο Βόλο. Το θέμα της διάλεξης είναι: «The Transition from the Tonal to the two Twelve-Tone Systems» και το ρεσιτάλ, αντίστοιχα, περιλαμβάνει έργα Μπαχ, Μπετόβεν, Σοπέν, Σούνμπεργκ, Σκριάμπιν. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ιταλικής καταγωγής ο πιανίστας Paolo Susanni, έλαβε την επίσημη μουσική εκπαίδευση του στη Νότια Αφρική και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκεί έλαβε B. Mus και M. Mus του στο New England Conservatory of Music στη Βοστώνη και (DMA) από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ώστιν. Σπούδασε με τον Jacob Maxin, Krassimira Ιορδανία και David Renner. Έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ, συναυλίες μουσικής δωματίου και έχει συμπράξει με μεγάλες ορχήστρες στις Η.Π.Α., την Ιταλία, τη Νότια Αφρική και την Τουρκία. Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ, διαγωνισμούς πιάνου, και έχει διδάξει σε master classes συμπράττοντας με μουσικούς όπως οι Leon Fleischer, Gabriel Chodos και Thomas Rajna.

Είναι ο επικεφαλής του τμήματος πιάνου – κιθάρας στο Πανεπιστήμιο Γιασάρ- Σχολή Καλών Τεχνών- Τμήμα Μουσικών όπου διδάσκει πιάνο, Μουσική Θεωρία, Ιστορία και Σολφέζ ειδικότητες που έχει διδάξει στο Texas State University για τα τελευταία επτά χρόνια. Είναι ένας συγγραφέας, που ειδικεύεται στη μουσική του 20ου αιώνα και έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα και μια αγγλική / ιταλική μετάφραση του τόμου: «Η μουσική της Bela Bartok» από Elliott Antokoletz. Επί του παρόντος εργάζεται πάνω σε ένα βιβλίο για τη μουσική 20ου αιώνα που θα δημοσιευθεί στο εγγύς μέλλον. Είναι επίσης ο συντάκτης της νέας έκδοσης του οδηγού Έρευνας για τη μουσική του Bela Bartok.

Πρόκειται για συνδιοργάνωση του Δικτύου Πόλεων των Δημοτικών Ωδείων, του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Βόλου, που δίνει την ευκαιρία στους νέους να παρακολουθήσουν ποικίλες και πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις εκπαιδευτικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου, αλλά και να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς. Συμμετέχουν 53 διδάσκοντες από 20 Δημοτικά Ωδεία, 150 νέοι μουσικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και δύο Ανώτατα Ιδρύματα του Εξωτερικού. Χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου