ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χορευτικές ιστορίες στην Αγχίαλο

χορευτικές-ιστορίες-στην-αγχίαλο-721152

Η καλλιτεχνική ομάδα «Χορευτικές ιστορίες» σε συνεργασία με το Φιλοπρόοδο Σύλλογο Ν. Αγχιάλου παρουσιάζει το μουσικοχορευτικό παραμύθι «Ένα μικρό αγόρι από χώρα μακρινή» το Σάββατο 20 Ιουλίου στην Αίθουσα Μπαλέτου (στέκι Δημοτών) της Νέας Αγχιάλου, στις 7.30 το απόγευμα. Απευθύνεται σε παιδιά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού, διάρκειας 20 έως 30 λεπτών. Το παραμύθι βασίζεται σε έναν αρχαίο μύθο της ινδικής κουλτούρας, σύμφωνα με τον οποίο ένα μικρό αγόρι καταφέρνει να σώσει το χωριό του από το δηλητήριο ενός τρομερού φιδιού αφυπνίζοντας την δύναμη που βρίσκεται κρυμμένη μέσα σ’ εκείνον και τους φίλους του.

Η ιστορία παρουσιάζεται με προφορική αλλά ταυτόχρονα και με κινησιολογική αφήγηση, ενώ η χορογραφία είναι βασισμένη στον κλασικό ινδικό χορό (στυλ «kuchipudi»). Περιλαμβάνει επίσης ζωντανή μουσική και είναι interactive με το κοινό, εφόσον κι εκείνο καλείται να βοηθήσει τον μικρό μας ήρωα με την ενεργή του συμμετοχή.

Σκοπός της παράστασης είναι να φέρει στα παιδιά, όχι μόνο ένα ποιοτικό θέαμα με πολιτιστικά στοιχεία μιας άλλης κουλτούρας αλλά και μια βαθύτερη εμπειρία αναγνώρισης της εσωτερικής τους δύναμης. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου