ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσικοί Ιχνηλάτες & Γιάννης Μήτσης

μουσικοί-ιχνηλάτες-γιάννης-μήτσης-720212

Σήμερα Σάββατο 27 Ιουλίου οι Μουσικοί Ιχνηλάτες ανταμώνουν επί σκηνής με τον Γιάννη Μήτση. Τα βήματα του Γιάννη Μήτση έρχονται από τις ηρωικές εποχές του ροκ. Εμβληματικό πρόσωπο της εναλλακτικής σκηνής της Θεσσαλονίκης, συνοδοιπόρος του Παύλου Παυλίδη, έδωσε με τις μπαγκέτες του για κάμποσα χρόνια το σφυγμό στα Ξύλινα Σπαθιά, το συγκρότημα που φώτισε το ελληνικό ροκ. Έψαξε μόνος του δρόμους εκφραστικούς.

Εχει στο σακίδιό του δύο προσωπικούς δίσκους, το «Συνεχέςωράριο» το 1997 και το «Κι έτσι χωρίς να βιάζομαι» το 2004, ενώ ο τρίτος προσωπικός του δίσκος τιτλοφορείται: «Η μόνη αλήθεια είναι ο δρόμος».

Ο Γιάννης Μήτσης στα τραγούδια του φωτογραφίζει τις αλήθειες και τα ψέματα, το φως που τρέχει, τα χρώματα που αλλάζουν. Εξομολογείται τις στιγμές και τα βιώματά του. Μας φιλοξενεί στα Γιάννενα που έχει μέσα του. Μιλάει για την αγάπη, τη φιλία αλλά σαν σημαδεμένος από την γενιά των Beat τραγουδά… «Η μόνη αλήθεια είναι ο δρόμος». Στον δίσκο συμμετέχει στις κιθάρες και τα φωνητικά ο Ευγένιος Δερμιτάσογλου, καθώς και η Ελευθερία Αρβανιτάκη σε μια συγκινητική «συνάντηση» με τον Μήτση στο τραγούδι «Δεν ξέρω» που έχει ξεχωρίσει ήδη στα ραδιόφωνα.

Οι Μουσικοί Ιχνηλάτες μετράνε δύο επίσημες δισκογραφικές δουλειές. Η πρώτη που κυκλοφόρησε το 2008 έχει τίτλο «Είμαι ό,τι δεν είμαι» και η δεύτερη που κυκλοφόρησε τρία χρόνια μετά «Άρχισε να φυσά»(και οι δύο έχουν την υπογραφή σε στίχους & μουσική του Νίκου Μεργιαλή). Στο ενεργητικό του συγκροτήματος προστίθεται και ένας μεγάλος αριθμός συναυλιών σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, καθώς και πολλές σημαντικές συνεργασίες με καλλιτέχνες και δημιουργούς γνωστούς στο ευρύτερο κοινό της ροκ και «έντεχνης» σκηνής.

Οι Μουσικοί Ιχνηλάτες και ο Γιάννης Μήτσης θα παρουσιάσουν ένα live εφ’ όλης της ύλης με τραγούδια των δύο δημιουργών, αλλά και πολλές διασκευές που έχουν καταφέρει να τις κάνουν «δικές τους» με το προσωπικό τους ύφος.

Σήμερα Σάββατο 27 Ιουλίου στο Μουσικό Κήπο – Λυχνάρι, στην Αγριά Βόλου. Είσοδος ελεύθερη – τηλ. Κρατήσεων 6971.924660 – έναρξη 22.30 www.ixnhlates.gr .

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου