ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κάτω από τ’αστέρια

κάτω-από-ταστέρια-716991

Καλοκαιρινές βραδιές αφήγησης θα πραγματοποιηθούν, με πρωταγωνιστή το Στέλιο Πελασγό. Σήμερα Δευτέρα 12 Αυγούστου, στις 20.00 μ.μ. στο λόφο της Επισκοπής ενώνονται για πρώτη φορά ξανά μια θρησκευτική και μια πολιτιστική εκδήλωση λόγου.

Με τη συνοδεία από το βυζαντινό κανονάκι της Δομνίκης Μαυρίδου ο Σ. Πελασγός θα διαβάσει: «Ποιήματα και ιστορίες για την Παναγία» στο προαύλιο του ιερού ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου στο λόφο της Επισκοπής μετά την ιερή παράκληση που θα τελεστεί στο ναό. Θα ακουστούν ποιήματα για την Παναγία που έχουν γράψει ο Τάκης Βαρβιτσιώτης και ο λαϊκός Κύπριος ποιητής Χαράλαμπος Δημοσθένους, μια λαϊκή παράδοση, μια εύθυμη ιστορία, μια διήγηση ενός θαύματος καθώς και μια προσευχή – διάλογο με την Παναγία που έγραψε ο στρατηγός Μακρυγιάννης σε μια ώρα δραματική για την Ελλάδα και για τον ίδιο.

Για πρώτη φορά θα ενωθούν μια θρησκευτική και μια κοσμική εκδήλωση τιμής στην Παναγία παραμονές της Κοιμήσεως Της, δείχνοντας την ενότητα τέχνης και θρησκευτικής ζωής.

Την επόμενη Κυριακή 19 Αυγούστου στις 21.00. μ.μ. ο Στέλιος Πελασγός θα παρουσιάσει για μικρούς και μεγάλους το μουσικό παραμύθι του «Ο μεταλλαγμένος κακός λύκος» στο υπαίθριο θέατρο του Χόρτου στα πλαίσια του διεθνούς φεστιβάλ Πηλίου – Χόρτου. Το παραμύθι και οι στίχοι των τραγουδιών έχουν μελοποιηθεί από τον γνωστό συνθέτη και καρδιολόγο Θανάση Δρίτσα γνωστό για την πρωτοποριακή του επιστημονική και καλλιτεχνική εργασία πάνω στις θεραπευτικές ιδιότητες της μουσικής αλλά και για το καλλιτεχνικό του έργο.

Επίσης βρίσκεται σε προετοιμασία μια διεθνής βραδιά αφήγησης που θα γίνει σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Βλασίου με τον ισραηλινό αφηγητή Αμίρ Χαράς που θα βρίσκεται προσκεκλημένος του Σ.Πελασγού στην περιοχή μας. Η εκδήλωση θα γίνει στο προαύλιο του ξωκλησιού της Αγίας Μαρίνας στον Άγιο Βλάσιο και θα είναι αφιερωμένη στον αγώνα ενάντια στο ρατσισμό και τον αντισημιτισμό. Θα ακουστούν ιστορίες, παραμύθια και μύθοι του εβραϊκού λαού από τον Αμιρ Χαρας (με παράλληλη μετάφραση) και από τον Σ. Πελασγό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου