ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσίαση βιβλίου του Ν. Δεληγεώργη

παρουσίαση-βιβλίου-του-ν-δεληγεώργη-7169

Το περασμένο Σάββατο 15 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κοσμά Αιτωλού και Αρτεμίου η παρουσίαση του βιβλίου «Η Λουλού. Ενα θαυμάσιο σκυλάκι» από το συγγραφέα του κ. Νικόλα Δεληγεώργη.

Ο κ. Δεληγεώργης μίλησε στα παιδιά του κατηχητικού σχολείου και τους γονείς τους, για την ανάγκη εξοικείωσης των ανθρώπων με τα ζώα και συγκεκριμένα με τα σκυλιά.

Μοιράστηκε τις εμπειρίες του από τα ταξίδια του στη Δυτική Ευρώπη και υπογράμμισε τη διαφορά συμπεριφοράς προς τα ζώα σε σύγκριση με τη χώρα μας.

Πρόβαλε την αναγκαιότητα δημιουργίας κυνοκομείων από τους Δήμους και διατύπωσε ως προφανή λύση, για την εξαφάνιση των αδέσποτων, την τοποθέτηση ενός μικροτσίπ σε κάθε σκυλί.

Με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθεί η εγκατάλειψη των ζώων από τους ιδιοκτήτες. Το βιβλίο προλόγισε ο π. Γεώργιος Παπαγεωργίου, υπεύθυνος νεότητος του Ιερού Ναού Αγίων Κοσμά Αιτωλού και Αρτεμίου.

Ο π. Γεώργιος αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό έργο του κ. Δεληγεώργη και εξήρε την προσωπικότητα του συγγραφέως.

Επαίνεσε την προσπάθειά του να ευαισθητοποιήσει τους φορείς στο θέμα των αδέσποτων. Για το βιβλίο μίλησε, επίσης, η κ. Δήμητρα Τσόχα, φιλόλογος και κατηχήτρια του Ιερού ναού.

Η κ. Τσόχα αφού ευχαρίστησε τον κ. Δεληγεώργη για την παρουσία του, είπε στους μαθητές ότι η αγάπη μας για τα ζώα πρέπει να είναι δεδομένη αφού είναι και εκείνα δημιουργήματα του Θεού και συμπλήρωσε ότι η Λουλού, η ηρωίδα του βιβλίου, θα γίνει η πιο πιστή φίλη των παιδιών.

Στο τέλος, ο κ. Δεληγεώργης χάρισε σε όλους τους μαθητές από ένα βιβλίο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου