ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φαντασμαγορική παράσταση

φαντασμαγορική-παράσταση-714048

Το παγκόσμιο αριστούργημα του Ιουλίου Βερν «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» θα παρουσιαστεί την Κυριακή 7 Απριλίου στο κινηματοθέατρο Αχίλλειο στο Βόλο, σε δύο παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 12:00 και στις 17:30, από την παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου. Η φαντασμαγορική παράσταση παρουσιάζεται σε θεατρική απόδοση Γιάννη Δεληγιάννη και σκηνοθεσία του Κώστα Γάκη, ο οποίος απέσπασε βραβείο Δημήτρης Χόρν 2006 για το έργο «Κατσαρίδα».

Το έργο απευθύνεται σε παιδιά από 2,5 ετών και άνω και ανεβαίνει στο σανίδι από ένα θίασο με αξιόλογος ταλαντούχους ηθοποιούς, και την εμπνευσμένη σκηνοθετική καθοδήγηση του Κώστα Γάκη.

Ατμόπλοια, Αερόστατα, Ατμοτρένα και ακόμα πάρα πολλά σκηνικά, καθώς και τα 35 εντυπωσιακά κοστούμια θα δώσουν μοναδική ατμόσφαιρα στη παράσταση. Η παράσταση θα ταξιδέψει νοερά τους θεατές σε τέσσερις Ηπείρους, μιλώντας τις γλώσσες 9 χωρών, “παίζοντας” διαδραστικά με τους μικρούς θεατές. οι οποίοι θα γνωρίσουν πρωτόγνωρους τόπους, παράξενους λαούς.

Το έργο ανάγεται χρονικά στα 1872, σε μία εποχή που το αεροπλάνο και το αυτοκίνητο δεν έχουν ακόμα εφευρεθεί, ο Φιλέας Φόγκ, ένας ιδιόρρυθμος Άγγλος αριστοκράτης, στοιχηματίζει είκοσι χιλιάδες λίρες, ότι μπορεί να κάνει το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες. Έτσι λοιπόν ξεκινάει μαζί με τον υπηρέτη του τον Πασπαρτού ένα περιπετειώδες ταξίδι, στο οποίο όμως θα αντιμετωπίσει και απίστευτους κινδύνους.

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί με αλφαβητική σειρά: Βασιλική Κουλουμπή, Κώστας Κουνέλλας, Κατερίνα Κουτούγκου, Γιώργος Κρήτος, Κλείτος Κωμοδίκης και Ιωάννα Παπακωνσταντίνου.

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία-μουσική Κώστα Γάκη, βοηθός σκηνοθέτη είναι η Μαίρη Μηνά, θεατρική απόδοση Γιάννη Δεληγιάννη, κοστούμια Σήλιας Δεμίρη, κινησιολογία Ελενας Γεροδήμου, σκηνογραφία Παναγιώτας Κοκκόρου, φωτισμούς του Κώστα Βαζαίου, το μακιγιάζ επιμελήθηκε η Αιμιλία Χριστοπούλου, τις κατασκευές σκηνικών ο Θωμάς Μάριας και τις ειδικές κατασκευές ο Αγγελος Μπαλντάς. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 697 3056635- 6944 283935. Ισχύουν και εισιτήρια ΟΓΑ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου