ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκοψαν την πίτα διαδικτυακά οι Θεσσαλοί της Ευρώπης

εκοψαν-την-πίτα-διαδικτυακά-οι-θεσσαλ-712370

Συναντήθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης οι Θεσσαλοί της Ευρώπης – Τυχερός ο Θεσσαλικός Σύλλογος Ντίσελντορφ

Συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποίησαν η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης «Βασίλης Τσιτσάνης» και οι Σύλλογοι μέλη. Μέσω ψηφιακής τεχνολογίας συναντήθηκαν και έκοψαν τη βασιλόπιτά τους, με τον Θεσσαλικό Σύλλογο Ντίσελντορφ να αναδεικνύεται ο τυχερός της εκδήλωσης.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης Διαμαντής Γκίκας στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους Συλλόγους μέλη της Ομοσπονδίας και τα παιδιά της Θεσσαλικής Νεολαίας Ευρώπης και δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια που καταβάλλουν στην εκμάθηση παραδοσιακών θεσσαλικών χορών και που ασχολούνται με τον Σύλλογο διατηρώντας ζωντανά τα ήθη και έθιμα της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

Στη συνέχεια ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους των Συλλόγων μελών της Ομοσπονδίας Κωνσταντίνα Τσιλιλή από τη Νυρεμβέργη, Κώστα Μυλωνά και Αθανασία Ρουσιαμάνη από το Ντίσελντορφ, Κώστα Φιλίππου από το Βισμπάντεν, Πολυάνθη Γιάνναρου, Ελευθερία Θάνου και Μαριάνθη Κοντέλλη από το Μπίλεφελντ, Βασιλική Λασπά και Απόστολο Δήμου από το Σβάινφουρτ, Στέφανο Ψύρρα από το Μόναχο, Αναστασία Κερασοβίτη από τη Νυρεμβέργη, πρόεδρο της Θεσσαλικής Νεολαίας Ευρώπης, Στέλλα Ξενοπούλου από την Ιρλανδία καθώς και τη γενική γραμματέα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών Φωτεινή Μίχου. Ολα τα μέλη ευχήθηκαν για μια καλύτερη χρονιά το 2021.

Το φλουρί της βασιλόπιτας έτυχε στο κομμάτι Του Χριστού και σε κλήρωση στον Θεσσαλικό Σύλλογο Ντίσελντορφ. Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων της Ομοσπονδίας ευχήθηκαν στον τυχερό Σύλλογο και στα παρόντα μέλη Κώστα Μυλωνά και Τάνια Ρουσιαμάνη πάντα επιτυχίες, δημιουργικότητα και πολλές αξιόλογες εκδηλώσεις. Οι Θεσσαλοί της Ευρώπης έδωσαν ραντεβού για τις 3 Απριλίου, που θα πραγματοποιηθεί η επόμενη γενική συνέλευση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου