ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Άρωμα αλησμόνητων πατρίδων

άρωμα-αλησμόνητων-πατρίδων-71198

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση με ιδιαίτερη σημειολογία διοργανώθηκε το περασμένο Σάββατο 26 Μαρτίου στον προαύλειο χώρο του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, με μεγάλη επιτυχία.

Οι διοργανωτές προσπάθησαν με την παραδοσιακή μουσική και τον χορό να συνδέσουν τις μεγάλες στιγμές της σύγχρονης Ιστορίας της Νεότερης Ελλάδας. Την κορυφαία στιγμή, που είναι ο ξεσηκωμός του 1821 και τη μελανότερη σελίδα της, αυτή της Μικρασιατικής Καταστροφής. Την ευθύνη της διοργάνωσης της εκδήλωσης είχαν ο φορέας πολιτισμού της Μητρόπολης Δημητριάς «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και το Χορευτικό Σύνολο Γυναικών Μητρόπολης Δημητριάδος «Η Δημητριάς».

Μοναδικές ερμηνείες χάρισε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Κυριακόπουλος, ο οποίος αθόρυβα και συστηματικά συνεχίζει την παράδοση των ανθρώπων της Εκκλησίας, που συντρέχουν στη διάσωση και ενίσχυση των αγνών πατρώων θεσμών πέραν των λειτουργικών και ποιμαντικών καθηκόντων τους. Στην επετειακή εκδήλωση για τον φετινό γιορτασμό της 25ης Μαρτίου τον συνόδευσαν γνωστοί μουσικοί. Κλαρίνο Γιαννακόπουλος Κώστας, λαούτο Μαργώνης Γιαννούλης, ταμπουράς και ούτι Πανάγου Χρήστος, σαντούρι Ρήγα Ιωάννα και στα κρουστά και τη φλογέρα ο Νιάρχος Ανδρέας.

Παρουσιάστηκαν σκοποί και τραγούδια για να χορέψουν τα χορευτικά συγκροτήματα Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Βόλου, χοροδιδάσκαλοι Τριαντάφυλλος και Μαρία Γκογκινούδη, Σύλλογος Αργιθεατών Μαγνησίας, χοροδιδασκάλισσα Ευαγγελία Κουτσοβασίλη, Χορευτικό Σύνολο «Η Δημητριάς» χοροδιδασκάλισσα Αικατερίνη Γκανέτσα – Ντόντη, Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Το Εγγλεζονήσι» χοροδιδασκάλισσα Βιργινία Χρίστου, Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Ιωνες» χοροδιδάσκαλος Γιώργος Φατσής και Σύλλογος Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Μνήμες προσφύγων» χοροδιδάσκαλος Γιώργος Φατσής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου