ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνάντηση με τον Κώστα Ακρίβο

συνάντηση-με-τον-κώστα-ακρίβο-709452

Ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με το Βολιώτη συγγραφέα στο καφέ του Ιανού

Ο γνωστός Βολιώτης συγγραφέας Κώστας Ακρίβος συγκαταλέγεται μεταξύ των λογοτεχνών που θα πρωταγωνιστήσουν στις συναντήσεις με συγγραφείς, που διοργανώνονται στο καφέ του Ιανού στην Αθήνα. Ο Κώστας Ακρίβος έχει προσκληθεί την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου στις 20:30, προκειμένου να συνομιλήσει σε πρώτο πρόσωπο με το Νίκο Θρασυβούλου, για το έργο και τη ζωή του, σε μια συζήτηση που ανιχνεύει τον άνθρωπο-συγγραφέα. Μια συζήτηση, σε πρώτο πρόσωπο, για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή.

Ο Κώστας Ακρίβος έχει εκδώσει μυθιστορήματα, διηγήματα και ανθολογίες, ενώ πήρε μέρος στη συγγραφή δύο σχολικών εγχειριδίων. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε αρκετές ευρωπαϊκές γλώσσες. Από το 1983 εργάζεται ως φιλόλογος στη δημόσια μέση εκπαίδευση. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και συνεργάτης σε διάφορα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα για θέματα που αφορούν το βιβλίο. Διευθύνει τη σειρά των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ – Μια πόλη στη λογοτεχνία.

Στις «Συναντήσεις με συγγραφείς» που φιλοξενούνται κάθε δεύτερη Τετάρτη στο καφέ του Ιανού, ο Νίκος Θρασυβούλου θα συνομιλεί με Ελληνες συγγραφείς για το έργο τους και τη ζωή τους και μαζί θα σχολιάζουν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας ανιχνεύοντας και αναδεικνύοντας τον άνθρωπο-συγγραφέα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου, στις 20:30, ακολουθεί συζήτηση με τη Μάρω Δούκα και την Τετάρτη 4 Μαρτίου, στις 20:30, με τον Πέτρο Μάρκαρη.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο Κώστας Ακρίβος χαρακτηρίζει «ιδιαίτερα τιμητική» την πρόσκληση, διότι συμμετέχει σε ένα κύκλο εκδηλώσεων, στον οποίο καταγράφονται διακεκριμένα ονόματα συγγραφέων.

Το κοινό θα έχει, σημειωτέον, τη δυνατότητα να υποβάλλει τις ερωτήσεις του στον κάθε καλεσμένο, έως και τρεις μέρες πριν από την κάθε εκδήλωση στην ειδική πλατφόρμα επικοινωνίας της εκδήλωσης ή στο email: [email protected] και όλες θα αναμεταδίδονται ζωντανά από το ianos.gr.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου