ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φαντασμαγορική όπερα

φαντασμαγορική-όπερα-708764

Η «Αΐντα» προβάλλεται διαδικτυακά από τη Σκάλα του Μιλάνου

Η υπερπαραγωγή του Φράνκο Τζεφιρέλι «Αΐντα» προβάλλεται σε τρεις online παραστάσεις από το Christmas Theater. Οι παραστάσεις θα προβληθούν διαδικτυακά μεθαύριο Παρασκευή 12 στις 20.00, το Σάββατο 13 στις 16.00 και στις 20.00 και την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στις 16.00 και στις 20.00.

Το 2021 συμπληρώνονται 150 χρόνια από την πρώτη πρεμιέρα της διάσημης όπερας του Βέρντι. Με αφορμή την επέτειο το Christmas Theater παρουσιάζει από τις 12 έως τις 14 Φεβρουαρίου online την παράσταση «Αΐντα», όπερα σε τέσσερις πράξεις, σε ποιητικό κείμενο του Αντόνιο Γκισλαντσόνι, βασισμένο σε σενάριο του Ογκίστ Μαριέτ. Πρόκειται για υπερπαραγωγή του Φράνκο Τζεφιρέλι με την ορχήστρα, τη χορωδία και το μπαλέτο του θεάτρου της Σκάλας του Μιλάνου.

Σχεδόν 150 χρόνια μετά η Σκάλα του Μιλάνου παρουσιάζει την «Αΐντα» σε σπουδαία παραγωγή με τηνχορωδία και την ορχήστρα σε πλήρη σύνθεση και με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια σε σκηνοθεσία του Φράνκο Τζεφιρέλι.

Η δράση εκτυλίσσεται στην Αίγυπτο, συγκεκριμένα στη Μέμφιδα και στις Θήβες, την εποχή ισχύος των φαραώ. Η Αΐντα, κόρη του βασιλιά της Αιθιοπίας, είναι σκλάβα της Αμνέριδας, της κόρης του βασιλιά της Αιγύπτου. Και οι δύο γυναίκες αγαπούν τον Ρανταμές, αρχιστράτηγο των Αιγυπτίων, ο οποίος επιστρέφει νικητής από τον πόλεμο κατά των Αιθιόπων.

Υποκύπτοντας στις πιέσεις του πατέρα της, η Αΐντα εκμαιεύει από τον ερωτευμένο Ρανταμές στρατιωτικό μυστικό. Εξοργισμένη, η Αμνερις τον κατηγορεί για προδοσία. Στη συνέχεια προσπαθεί να τον σώσει, αλλά μάταια. Ο Ρανταμές καταδικάζεται από το ιερατείο να ταφεί ζωντανός σε υπόγεια κρύπτη. Εκεί έχει κρυφτεί η Αΐντα, επιθυμώντας να πεθάνει στο πλευρό του αγαπημένου της.

Προπώληση ηλεκτρονικών εισιτηρίων στα www.viva.gr και www.christmastheater.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου