ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας «ζωντανεύει» από το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

η-ναυμαχία-της-σαλαμίνας-ζωντανεύει-69235

Τη δημιουργία εικονικής αναπαράστασης της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας αρχίζει το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, ο πρώτος ερευνητικός φορέας στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας, για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Πρόκειται για μια παραγωγή εικονικής πραγματικότητας που θα ζωντανεύει τα γεγονότα που αφορούν στη Ναυμαχία, με συγκεκριμένη ιστορική αφήγηση ώστε να υπάρχουν ροή και συνοχή στην πληροφορία που παρέχεται στο θεατή. Επιπλέον, θα δημιουργηθούν εκπαιδευτικές διαδραστικές επιφάνειες, οι οποίες, με τη χρήση της εικονικής πραγματικότητας και των πολυμέσων, θα παρουσιάζουν περισσότερες πληροφορίες για τη σημασία της ναυμαχίας και την απήχησή της. Σε συνδυασμό με τα εκθέματα και την παραγωγή εικονικής πραγματικότητας, σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένας διαδραστικός ψηφιακός χώρος αφιερωμένος στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας δεν αποτελεί μεμονωμένο, αλλά ένα από τα γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της δεύτερης εισβολής των Περσών στην Ελλάδα. Παράλληλα, η δεύτερη αυτή εισβολή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς τη γνώση της πρώτης. Σε διαδραστικό χάρτη θα προβάλλονται οι δύο φάσεις της περσικής εισβολής με τους κυριότερους σταθμούς και τα αντίστοιχα γεγονότα, καθώς και τα πρόσωπα που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο.

Με την εικονική αναπαράσταση της Ναυμαχίας, ο επισκέπτης θα μπορεί να παρακολουθήσει μια απεικόνιση της ιστορικής σύγκρουσης Ελλήνων και Περσών. Η εφαρμογή που θα αναπτυχθεί στο πλαίσιο αυτό θα περιλαμβάνει ρεαλιστική αναπαράσταση του τοπίου, με τη δημιουργία κατάλληλου υπόβαθρου, η οποία θα προσφέρει στον επισκέπτη συνολική εποπτική εικόνα του χώρου, όπως ήταν την εποχή της ναυμαχίας. Στην περιοχή θα τοποθετηθούν τα τυχόν τοπόσημα της εποχής. Εντός της περιοχής θα αναπτυχθεί συμβολική σχηματική απεικόνιση των αντίπαλων στόλων, που θα αντικατοπτρίζει τα συγκριτικά μεγέθη, με εικονικό τρόπο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου