ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Προκόπη Παυλόπουλου

κυκλοφόρησε-το-νέο-βιβλίο-του-προκόπη-691993

Μόλις κυκλοφόρησε, από τις εκδόσεις European Public Law Organization (EPLO), στα γαλλικά, το νέο βιβλίο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και επίτιμου καθηγητή της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Προκόπη Παυλόπουλου, με τίτλο «La Règle de Droit face aux défis de la Technologie».

Πρόκειται για μελέτη, που αναλύονται οι επιπτώσεις της τεχνολογίας και ιδίως της Τεχνολογικής Επανάστασης, στο Δίκαιο και ειδικότερα στον κανόνα δικαίου. Eπιπτώσεις που δείχνουν πόσο δύσκολο είναι για τον νομοθέτη, τον εθνικό, τον Ευρωπαίο και τον διεθνή, να ρυθμίσει το κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι, το οποίο μεταβάλλεται με ραγδαίους ρυθμούς, λόγω και της τεχνολογικής εξέλιξης.

Η μελέτη είχε, εν μέρει, παρουσιαστεί για πρώτη φορά ως ομιλία του Προκόπη Παυλόπουλου, όταν ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 21/9/2019 είχε κηρύξει την έναρξη του συνεδρίου, που διοργάνωσε στην Αθήνα το Institute of Electrica land Electonics Engineers (ΙΕΕΕ).

Ας σημειωθεί ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος αφιερώνει τη μελέτη του στον μεγάλο Eλληνα καθηγητή του ΜΙΤ και πρωτοπόρο στο πεδίο της πληροφορικής και της τεχνητής νοημοσύνης, Μιχάλη Δερτούζο, ο οποίος το 1977 σε άρθρο του δημοσιευμένο στο παγκόσμιου κύρους περιοδικό Scientific American είχε πει τα εξής: «Διαπράξαμε, πριν 300 χρόνια, μεγάλο λάθος, όταν διαχωρίσαμε τον άνθρωπο από την τεχνολογία. Είναι καιρός να τους φέρουμε ξανά κοντά». Hταν η πρώτη φορά που οξυδερκής επιστήμονας, παγκόσμιας εμβέλειας, έβλεπε καθαρά την ανάγκη να τεθεί η τεχνολογία στην υπηρεσία του ανθρώπου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου