ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νοσταλγικό μουσικό ταξίδι στα Μικρασιάτικα παράλια

νοσταλγικό-μουσικό-ταξίδι-στα-μικρασ-691072

Η Εταιρεία Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΚΠΟΛ) συνεχίζοντας τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, πραγματοποίησε με τη συνεργασία του πολιτιστικού συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας «ΤΟ ΕΓΓΛΕΖΟΝΗΣΙ» και τη Δ/νση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου πολιτιστική εκδήλωση με την μικτή χορωδία ενηλίκων του συλλόγου, παρουσιάζοντας ένα φαντασμαγορικό οδοιπορικό από τα Μικρασιατικά παράλια της χαμένης πατρίδας.

Την χορωδία συντόνισε η εξαίρετη και ταλαντούχα μαέστρος κα. Στάσα Τζάλλα. Η μικτή χορωδία ενηλίκων του συλλόγου, ταξίδεψε τους παραβρισκόμενους νοερά με τα τραγούδια της στην Πόλη και στην θάλασσα του Μαρμαρά, στη χερσόνησο της Ερυθραίας και τη Σμύρνη μετά την καταστροφή του 1922. Ακούστηκαν τραγούδια με παλιά Σμυρνέικη μουσική από μεγάλους συνθέτες που μεταφύτευσαν το μικρασιατικό, δημοτικό και αστικό λαϊκό τραγούδι στην Ελλάδα κυρίως στα χρόνια της προσφυγιάς, στην τότε εποχή την ονομαζόμενη εποχή του ρεμπέτικου. Τα τραγούδια προλόγισαν η κα Ζέτα Ιωαννίδου και ο κ. Γιάννης Παπανικολάου.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ κ. Βασίλειος Χατζόπουλος και η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «ΤΟ ΕΓΓΛΕΖΟΝΗΣΙ» κα. Ουρανία Σταματιάδου και ο εκπρόσωπος του Δήμου Βόλου αντιδήμαρχος κ. Ζαρκάδας.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κα Χρυσοβελώνη Μαρίνα, ο βουλευτής του Κ.Κ.Ε κ. Στεργίου Κώστας, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΠΟΛ και περιφερειακός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Λιούπης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κίτσιος Γεώργιος, ο εκπρόσωπος του Δήμου Βόλου αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Ζαρκάδας, ο πρόεδρος του Δικτύου Περαιβία κ. Σκριάπας και πολλοί εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου