ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαθητές μυήθηκαν στα χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα της Ιωνίας

μαθητές-μυήθηκαν-στα-χριστουγεννιάτ-684314

Συνεργασία του 30ού Δ.Σ. Βόλου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας Το Εγγλεζονήσι

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική δράση «Γνωριμία με τις Αλησμόνητες Πατρίδες » στο 30ό Δημοτικό Σχολείο Βόλου και συγκεκριμένα στη Δ’ τάξη οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στη λαϊκή παράδοση του μικρασιατικού πολιτισμού.

Σε αυτή τη συνάντηση η κ. Ελένη Βαφειάδου αντιπρόεδρος, Ευγενία Ιωαννίδου μαζί με τον κ. Σταύρο Βαφειάδη μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας ’’Το Εγγλεζονήσι’’ παρουσίασαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τα παραδοσιακά ήθη κι έθιμα της Μικράς Ασίας συνδέοντας το χτες με το σήμερα βάζοντας τα παιδιά και στο πνεύμα των Χριστουγέννων της Ιωνίας.

Οι μαθητές επίσης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το πλούσιο έργο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας ’’Το Εγγλεζονήσι’’, ο οποίος ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1988 με πρωταρχικό σκοπό και στόχο τη διάσωση, διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στις νεότερες γενιές.

Το Εγγλεζονήσι είναι η ιδιαίτερη πατρίδα των ιδρυτικών μελών του Συλλόγου και βρίσκεται στον κόλπο της Σμύρνης. Ο Σύλλογος απαριθμεί πάνω από 300 ενεργά μέλη και αγκαλιάζει ηλικίες τεσσάρων-πέντε γενεών. Κατά τα 24 χρόνια λειτουργίας του έχει επιτελέσει σημαντικό έργο. Διαθέτει ένα εξαιρετικό τμήμα χορωδίας ενηλίκων, τμήμα θεάτρου και αξιόλογα χορευτικά τμήματα όλων των ηλικιών.

Οι μαθητές απόλαυσαν τις δραστηριότητες και υποσχέθηκαν ότι θα επισκεφτούν το σύλλογο στο χώρο του για να δουν τα μουσειακά εκθέματα και να συνεχίσουν την επαφή τους με το χώρο της παράδοσης των Αλησμόνητων Πατρίδων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου