ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιόρτασαν τα Χριστούγεννα τα παιδιά του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων

γιόρτασαν-τα-χριστούγεννα-τα-παιδιά-τ-681794

Με παιδικά χαμόγελα πλημμύρισε το ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, που αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014-2020, τελικός δικαιούχος της δράσης είναι η ΕΕΤΑΑ και ανάδοχος του έργου είναι η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ.

Πιο συγκεκριμένα, οι παιδαγωγοί-εμψυχώτριες και τα παιδιά του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων πραγματοποίησαν τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή του, βασισμένη στο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά «Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι».

Η ηχοϊστορία, που προέκυψε από το παραμύθι, ενέπλεξε τα παιδιά ενεργά στην απόδοσή της ενώ η μουσική επένδυση του παραμυθιού τόσο από τα τμήματα της μουσικοκινητικής αγωγής και του μεταλλόφωνου, όσο και από την παιδική χορωδία, υπό τη συνοδεία ακορντεόν, έδωσαν ένα διαφορετικό μουσικό χρώμα στην όλη εκδήλωση.

Οι χριστουγεννιάτικες κατασκευές και οι βιωματικές δράσεις, πάντα σχετικές με το παραμύθι, συμπλήρωσαν την εκδήλωση και άφησαν ευχάριστες αναμνήσεις στα παιδιά, αλλά και στις οικογένειές τους, που παρακολούθησαν με μεγάλη χαρά τη γιορτή του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το χορό της χριστουγεννιάτικης yanka από όλους, γεγονός που κορύφωσε με έναν υπέροχο τρόπο, όπως κορυφώθηκε και η ιστορία του παραμυθιού με το ποντικάκι, που αν και πέρασε διάφορες δοκιμασίες, κατάφερε τελικά το στόχο του, «να αγγίξει ένα αστεράκι».

Με το υπέροχο μήνυμα της ιστορίας και με τις καλύτερες ευχές όλων των παιδαγωγών-εμψυχωτριών του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων, κ.κ. Μόσχου Δέσποινα, Κολοφωτιά Αθανασία, Νίκου Ελένη και των συναδέλφων κ.κ. Λάππα Σοφία και Νικηφόρου Έλενα, που με την πολύτιμη βοήθειά τους συνέβαλαν κι αυτές στην πραγματοποίηση αυτής της ξεχωριστής βραδιάς, να έχουμε όλοι Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου